30.05.2020 | 19:53
Смешен списък с активи на бизнесмени и политици разкряка мисирките
Документът, открит у Бобокови, е правен от някаква бизнес структура с цел да покаже тежест пред когато трябва

Измислен списък с активи на български бизнесмени и политици разкряка журналистическите мисирки.

Списъкът с имена и суми, който прокуратурата разпространи днес в неясно какъв контекст, прилича много на оценка на активи на бизнесмени, правена набързо и с моливче. „Уличаващият“ документ е открит при обиск в офисите на братя Бобокови, арестувани и задържани за предполагаемо участие в аферата с боклука.

Най-отгоре е записано „70 г.“, а по-надолу няколко графи – „Зад граница“ и „бандити – убити – живи“. Срещу всяка от тях са маркирани единици. Имената са на известни личности от последните повече от 30 години, като ген. Любен Гоцев и Маджо. Срещу част от изброените хора фигурират и суми от сорта на 60 млн. лв., 100 млн. лв., 300 млн. лв. До бившия съветник в ДАНС Алексей Петров пък стои „150 лв“. Не е ясно колко е стар този списък, тъй като в него е например ВИС и „Васко“, и дали не става дума за деноминирани левове.

Освен това там присъстват хора, които са починали от естествена смърт като бизнесмена Иван Зографски и Младен Мутафчийски, и такива, които са убити като банкера Емил Кюлев.

В годините след 1990-та русенските бизнесмени участваха в множество организации на предприемачите. Тези структури наподобяваха днешните работодателски организации и правеха опити да бъдат партньори или опозиция на официалната власт. По една или друга причина, Бобокови отказаха да участват в пародийните организации на „българския бизнес“.

Този списък е от периода 2000-2005 г. и очевидно е правен от някаква бизнес структури с цел да покаже тежест пред когато трябва.

Той няма никаква доказателства стойност и прокуратурата на „инструмента в ръцете на Господ“ цели да отклони общественото внимание от скандалите във властта, провокирани от Васил Божков. Некадърните мисирки в медиите на ДПС и ГЕРБ пък ще могат да правят „грандиозни разкрития“ през следващите дни. През това време гешефтурата ще продължи да краде за когото трябва чужди бизнеси и собственост чрез измислени и абсурдни обвинения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране