30.11.2020 | 16:00
Социолози на властта обявиха ГЕРБ за първа сила, изпратиха Слави зад борда
„Барометър“ е собственост на Николай Николов, който е съдружник на общинския съветник Карлос Контрера
Управителят на "Барометър" Николай Николов

Абсурдни, смешни и напълно манипулативни данни за обществените нагласи преди редовните парламентарни изори изнесе т.нар. социологическа агенция „Барометър – България“. След бурните протести през лятото и невижданата омраза и отвращение към Бойко (Кюлчето) Борисов, „социолозите“ отново обявиха партията му за първа политическа сила.

Според „данните“ от проучването ГЕРБ води на БСП с 20,1% срещу 12,5%. За трета политическа сила спорят ДПС (7,9%) и Обединени патриоти (7,6%).

Нещо повече – с лекота от бъдещия парламент са изхвърлени „Демократична България“, „Има такъв народ“ и коалицията около Мая Манолова. Според всички агенции, формациите не само че прескачат 4-процентната бариера за НС, но и ще бъдат незаобиколим фактор в бъдещото управление на страната.

Всъщност смешните данни не бива да ни изненадват, тъй като „Барометър“ е социологическа агенция на управляващите. Бърза проверка в Търговския регистър показа, че собственици на „Барометър – България“ ООД са Елена Иванова и Николай Николов, като последният се води управител на фирмата.

Николай Николов пък е съдружник с общинския съветник от ВМРО в СОС Карлос Контрера във фирмата за недвижими имоти „Никар имоти“. Контрера е и председател на ключовата и най-ресурсна комисия в Общинския съвет – тази по транспорт.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране