11.03.2015 | 10:36
Топ водещ на BBC свален от ефир след скандал
Джеръми Кларксън употребил думата "негър"

Един от най-известните водещи на BBC Джеръми Кларксън е отстранен временно от продуцентите на предаването “Топ Гиър” (Top Gear) след скандал, съобщава Ройтерс.

Кларксън, който често провокира негативно отношение заради противоречиви изказвания, но е и същевременно един от най-успешните водещи на британската обществена телевизия, има вече последно предупреждение за уволнение. Миналата година той беше привикан от ръководството на BBC заради расистко изказване – по време на снимки на шоуто, той употреби думата “негър”.

Заради скандал между него и един от продуцентите на предаването, тази неделя “Топ Гиър” няма да бъде излъчено. От телевизията не дават повече подробности около случая. В колонката си във в. “Сън” Кларксън сподели, че е бил предупреден, че ако направи още една “обидна забележка, когато и да е и където и да е” ще бъде уволнен.

Последната издънка на екипа на предаването била през октомври, когато шоуто даде повод за дипломатически скандал, между Великобритания и Аржентина. Екипът на предаването беше принуден да напусне страната по време на тестово шофиране на “Порше”, на чийто регистрационен номер било изписано H982 FKL. Властите намерили връзка с войната на Фолкландските острови през 1982 година.

Въпреки това, “Топ Гиър” остава едно от най-популярните предавания на BBC не само на Острова, но и в света. То дори е обявено от Гинес за най-гледаното телевизионно шоу за всички времена.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране