19.10.2018 | 0:01
Убийството на журналиста Кашоги: Мъжът бил жив, докато го измъчвали и нарязвали на части
Турски вестник се е сдобил с части от брутален аудиозапис, който разяснява зверски детайли по случая

Аудиозапис е уловил части от меко казано бруталното убийство на писателя и журналист Джамал Кашоги. Мъжът е буквално разчленен, докато е още жив, а всичко това се случва в консулството на Саудитска Арабия в Турция, пише zerohedge

Информацията е публикувана в турски вестник, които е известен с проправителствената си политика. Вестник „Йени Сафак“ цитира нещо, което се описва като аудиозапис от Apple Watch, уловил клането на Кашоги – колумнист във вестник „Washington Post“.

Турското издание казва още, че саудитският консулт Мохамед ал-Отайби се чува да говори в записа: „Правете го навън, ще ми докарате неприятности!“, на което получава отговор от един от мъчителите: „Млъквай, ако искаш да живееш, след като се върнеш в (Саудитска) Арабия!“.

В бруталния запис се чуват и последните измъчени викове на умиращият журналист, като цялото убийство е продължило близо 7 дълги минути, в които Кашоги е бил буквално нарязан на парчета. Преди да започне „процедурата“, пръстите на колумниста, който има материали против принца на Саудитска Арабия, са били отрязани, като част от мъченията.

Заради виковете му, той е бил инжектиран с неустановен до момента серум, който го е вкарал в състояние на кома, но не го е убил. Именно тогава се включва и другият, сочен за съучастник, а защо не и извършител – съдебният хирург и специалист по аутопсии, завършил в Австралия през 2015 г. – д-р Салах Мухамад ал-Тубайги. Той си сложил слушалки и слушал музика, преди да насочи триона за кости към крайниците на Кашоги.

„Когато правя тази работа, слушам музика. Съветвам ви и вие така да направите“, обърнал се лекарят касапин към съучастниците си, съобщава турски източник за MEE.

Официална позиция от засегнатите страни до момента няма. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че „Саудитска Арабия е невинна до доказване на противното“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране