23.05.2016 | 20:52
Вижте как в Казахстан разгониха Майдана на Сорос! (видео)
Планът е съгласуван със САЩ, в офиса на радикалната групировка „Абырой“ са открити алкохол, наркотици, оръжия и пропагандни материали

В Казахстан бързо приключиха с опитите за преврат, организиран от хората на борсовия спекулант Джордж Сорос. Ето как в азиатската държава законните власти бранят независимостта и суверенитета на държавата, въпреки познатите прийоми, с които САЩ организират „мирни“ цветни революции и облъчват населението с евроатлантически глупости.

Правоохранителните органи на Казахстан спряха дейността на радикалната групировка „Абырой“, която призова жителите на Западен Казахстан на 21 май да се вдигнат на привидно спокоен, но нерегистриран и непозволен митинг, насочен срещу поземлената реформа.

Провокативният план е бил съгласуван със Съединените американски щати. На митинга хората са приканвани под доброжелателни лозунги през социалните мрежи. В същото време са били планирани няколко провокации от радикалите, за да се създаде напрежение в обществото и да то да се развие и прерастне в една въоръжена съпротива и последващ преврат.

От изготвен от властите протокол става ясно, че в „офиса на Абырой“ са били намерени всякакви свързани с целта инструменти: алкохол, наркотици, оръжия и пропагандни материали. Нещо подобно вече се случи в края на 2013 г., когато се подготвяше Майдана в Украйна – на неселението е раздаван „майданен чай“ и пропагандни материали, благодарение на американските куратори, които ги бяха доставили в големи количества.

Властите в Казахстан обаче са успели навреме да пресекат провокативните дейности, а лидерите от групичката са задържани до изясняване на обстоятелствата. За укрепване на работата в областта на правоприлагането е затегнат и контрола в социални мрежи в страната, които временно са станали обект на блокиране, защото благодарение на тях саботьори координират взаимодействие между метежниците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране