22.02.2020 | 0:33
За Екатерина Захариева разкритията в Испания за Бойко Борисов били „странни“
Новината за къщата в Барселона на Борислава Йовчева била "фалшива"
Външната министърка Екатерина Захариева се впусна да защитава Бойко Борисов от испанската преса, полицията в Каталуния и местната прокуратура.
„Фалшивата новина с Борисов циркулира от 2015 г. Не мога да твърдя, че със сигурност има руска връзка в излезлия за премиера материал в испанския вестник, но предвид бекграунда на вестника, не мога и да нямам съмнения. Но е факт, че четирима руски граждани са обявени за ”персона нон грата” от България. Срещу всяка посегателство на националната сигурност ще се постъпва по този начин. България не воюва с никого, не воюва и с Москва“, каза външният министър пред БНТ.

Тази седмица каталунското издание „Периодико“ излезе с твърдения, че българският премиер Бойко Борисов е разследван за пране на пари в Барселона. Захариева, както и регионалният министър Петя Аврамова по-рано, заяви, че подобни твърдения са фалшиви.

Тя заяви, че не може да потвърди руска връзка в случая, но не може и да няма съмнения за такава.

Материалът в „Периодико“ тя нарече „странен“. Няма изпратено искане за официално помощ при разследване от страната ни, уточни министърът.

„Несериозно е да привиквам руския посланик заради публикации в пресата за намеса в разследването на Божков в ОАЕ“, заяви външният министър. Припомняме, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви в интервю за една от националните телевизии, че „руската намеса за Васил Божков в ОАЕ е притеснителна“, каза още Захариева.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Руска намеса или връзка в тази Българска клюкарска история няма, но Българска намеса/връзка има. El Periodico e вестник на левия център и пети по големина вестнк в Испания, втори в Барселона където се развива действието на Българския театър.Ще бъде интересно да са разбере на кой реално Български крадец са парите и по коя схема ги е откраднал с благословението на Управляващото правителство. Бакгроунд е ситуация или пейзажа зад лицето на снимката. Като знаят славата на България като най-корумпирана дори и испанците се въздържата да искат помощ от Българсктите Институции.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране