15.10.2019 | 14:04
Защо партията на Кунева скочи на ГЕРБ и Фандъкова?
Мая Манолова е новият политически проект на Моника Станишева и все още верните на Валентин Златев босове от Българската петролна и газова асоциация

Партията на Меглена Кунева открито застана срещу ГЕРБ. На предстоящите местни избори „Движение България на гражданите“ (ДБГ), ръководено от формалния председател Димитър Делчев, подкрепи „независимия“ кандидат за кмет на София Мая Манолова. Нещо повече – Делчев е най-гръмогласният критик на Йорданка Фандъкова и партия ГЕРБ, с която бяха в официална коалиция по време на кабинета „Борисов 2“. Подкрепата за левия кандидат предизвика и трусове в ДБГ и една от емблемите на партията – Найден Зеленогорски, я напусна омерзен.

Тук е редно да припомним кой в действителност е Димитър Делчев и какви са връзките му със задкулисните играчи, които издигнаха и работят усилено за избирането на кюстендилската социалистка Мая Манолова за кмет на София. Бившият омбудсман е новият политически проект на лидера на ПЕС Сергей Станишев и съпругата му Моника, която от години неуспешно се упражнява като пиар. Парите пък са от известен енергиен олигарх. Станишева обаче няма нито една спечелена предизборна кампания през годините, а основното й разбиране за същината на пиара и публичните комуникации се свежда единствено до „носене на пари от точка А до точка Б“. За създаването на информационна мъгла за това КОЙ в действителност финансира изключително скъпата предизборна кампания на Мая Манолова отново е използвано името на вече универсалното българско „плашило“ Делян Пеевски.

Димитър Делчев е повече известен като като син на баща си – Андрей Делчев. Делчев-старши дълги години се подвизава като шеф на Българската петролна и газова асоциация и служи вярно на изгонения от „Лукойл“ Валентин Златев.

През май тази година, председателят на ДБГ дори не успя да събере необходимата подкрепа, за да регистрира партията си за европейските избори, а отказа да участва във вота под претекст, че не искат да влизат в политически битка с останалите десни формации. Неуспехите за Делчев и ДБГ дойдоха оттам, че мижавият им електорат е разбрал, че зад него и баща му всъщност стоят големите петролни босове, които държат високи цени на горивата и така ограбват българите. Делчев-старши е от добре познатите тоталитарни номенклатурчици, а според мълвата отношенията му с Меглена Кунева били особено близки.

Множество публикации на разследващи медии най-вече („Бивол“) доказват, че бившият изпълнителен директор на руската компания стои зад скандалната строителна фирма „Джи пи груп“, опропастила столичната улица „Граф Игнатиев“. Кметицата Йорданка Фандъкова бе принудена да им наложи солидни глоби, а премиерът Бойко Борисов дори наложи забрана тя да получава държавни строителни поръчки.

В изключително по своята наглост интервю за един от сайтовете на Моника Станишева, Димитър Делчев прехвърля цялата вина за калпавия ремонт на „Графа“ на…Йорданка Фандъкова. „Близо 3 млн. лв. санкции чакат Фандъкова за скандалните ремонти на „Граф Игнатиев“, църквата „Св. Неделя“, Западен парк и др. Нито лев от тези пари няма да ги плати кметицата или нейната партия ГЕРБ. Те ще излязат от джоба на всички софиянци и това става пред мълчаливите погледи на мнозинството в общинския съвет. То уж трябва да контролира действията на кмета и администрацията“, казва председателят на ДБГ. Но не отронва и дума за фирма „Джи пи груп“, ремонтирала „Граф Игнатиев“. Ако не знае кой стои зад нея – нека попита баща си или пък Валентин Златев.

След което Делчев се впуска да хвали Мая Манолова и критикува Йорданка Фандъкова, която била символ на корупционния модел на управление на столицата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране