22.04.2019 | 10:15
Жертвите на атаките в Шри Ланка стигнаха 290, а 500 са ранени
24 души са задържани във връзка с атентатите, обезвредена е бомба близо до летище

Полицията в Шри Ланка арестува 24 души във връзка с вчерашните атентати срещу църкви и хотели, при които загинаха 290 души, а над 500 бяха ранени, съобщиха информационните агенции.  Заподозрените били задържани в две различни места, в столицата Коломбо и в околностите ѝ. Повече подробности не бяха оповестени.

Междувременно близо до основното летище в Коломбо вчера беше открита и успешно обезвредена самоделна бомба. Според полицейски източник бомбата била поставена на шосе, водещо към главния терминал на летището.

Броят на загиналите при вчерашните нападения срещу три църкви и четири хотела в Шри Ланка нарасна на 290, а близо 500 са ранените. Шри Ланка е в шок след сериите атаки в неделя, за които все още никой не е поел отговорност.

Премиерът на страната Ранил Викремесингхе съобщи, че службите за сигурност са получили информация за възможна атака преди 10 дни и заяви, че правителството трябва да разследва защо не са предприети никакви действия. В информацията чуждестранна разузнавателна агенция е съобщила, че групировка, наречена NTJ (National Thowheeth Jama’ath) планира да извърши самоубийствени атаки срещу църкви, както и срещу посолството на Индия в Коломбо.

NTJ е радикална мюсюлманска групировка в Шри Ланка, която се появи миналата година и вече е свързана с няколко вандалски прояви срещу будистки храмове в страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране