17.11.2018 | 0:01
Хубчев съжалява за Илиев и Десподов
Селекционерът се надява заместниците им да играят на високо ниво

Селекционерът на България Петър Хубчев обяви, че отпадналите поради контузии за гостуването на Кипър Пламен Илиев и Кирил Десподов са двамата най-добри играчи на България на постовете си. Специалистът обаче допълни, че тимът ни е силен заради колектива и е сигурен, че заместниците им ще се представят на високо ниво.

“Радвам се, че стана като традиция обикновено да отговарям на подобни въпроси – че работата беше доста концентрирана и сериозна. Смея да кажа, че сме постигнали нещо с този отбор и с тези момчета.

Всяка победа в националния отбор и за мен, и за момчетата, го възприемаме като голям успех. Всяка победа на националния отбор е успех. Аз приемам с голяма радост всички победи и знам, че и момчетата го определят така. Сигурно има логика победата в първия мач с Кипър да бъде допълнителен стимул и да вдъхне самочувствие на играчите”, каза селекционерът.

България гостува на Кипър тази вечер от 21.45 ч. и двубоят ще се предава по БНТ 1. В понеделник по същото време „лъвовете“ посрещат Словения на Националния стадион „Васил Левски“.

Тимът ни се намира на второ място в класирането с 9 т. след 4 изиграни мача с гол по-лоша разлика от Норвегия. Скандинавците гостуват и на двата съперника – довечера на Словения, която няма шансове да продължи, и в понеделник в Кипър, който също няма да има надежди, ако загуби от нашите. До момента България има 3 победи (2:1 в Словения, 1:0 над Норвегия и 2:1 над Кипър в София) и 1 загуба (в Норвегия с 0:1).

Вратарят на английския Бъртън Албиън Димитър Евтимов е щастлив от първата си повиквателна за националния тим на България. „Това е моята първа повиквателна за мъжкия национален отбор. За мен това е чест и гордост, искам да помогна на отбора. Съставът е много добър. Имаме доста млади и опитни футболисти. Смятам, че имаме добър дух. Ще се представим добре. Групата ни е много равностойна. Норвежците залагат на физиката, но мисля, че имаме добри шансове да сме първи в групата”, заяви Димитър Евтимов. „Никога нищо не се знае в живота и футбола. Аз съм се ориентирал в Англия, по-разпознат съм там, отколкото тук. Може и някой ден да се върна в България“, каза стражът на „пивоварите”, които се представиха феноменално и се класираха на 1/4-финал за Купата на Лигата в Англия. „Такава сензация никой не е очаквал, но ние го сторихме. Сега чакаме мача с Мидълзбро. Падна ни се отбор, който можем да преодолеем и можем да стигнем и до полуфиналите”, каза още Евтимов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране