27.11.2018 | 0:11
Как се събират толкова пари: Ангелкова с влогове за близо 700 000 лв. с помощ от роднини!
Пародийната министърка на туризма с 11 влога, подпомогнали я щедри членове на фамилията

От имуществените декларации на властта изскачат интересни и озадачаващи факти за техния бит и благосъстояние.

Министърът на туризма Николина Ангелкова се оказва един от най-спестовните хора в изпълнителната власт, до голяма степен подпомогната и от щедри членове на фамилията. Тя е вписала в декларацията си цели 11 банкови влога, сумата по които е почти 700 000 лева. Как се събират толкова пари? С пестене на собствените средства, но и с дарения от роднини, пояснява Ангелкова в декларацията си.

Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов несъмнено е един от състоятелните хора във властта и това личи от декларацията му. През 2010 г. той се е сдобил с две къщи в курорта Сапарева баня, за които е платил 0 лева. В графата „правно основание за придобиване“ е записано „други“. Зам.-министърът притежава ниви и лозя в с. Кътина, Поморие и поморийското Каблешково, които също е придобил безплатно. Той се е сдобил и с няколко парцела в Смолян, Костинброд и Сапарева баня, за които озадачаващо твърди едновременно, че са купени с пари от заплата и че сделката е за нула лева.

Трима висши служители на митниците са декларирали, че ползват чужди имоти, без да плащат. В графата „Чуждо недвижимо имущество“ началникът на митнически пункт в Стрезимировци Стефан Стефанов е вписал, че ползва къща с двор в село Кладница с площ 520 кв. м. Чужда е също и колата – тойота, която кара от 2013 г. Освен това митничарят е посочил, че през 2017 г. е придобил апартамент от 69 кв. м. в Перник срещу нула лева.

И зам.-началникът на митницата на софийското летище Филип Александров се шири в чуждо жилище. Той е посочил, че обитава апартамент от 216 кв.м от 2003 г. В графата „цена“ пише – нула лева. Интересното е, че Александров има и голям ипотечен заем – за 400 хил. лв., плюс още два по-малки – за 30 и за 50 хил. евро. Освен това има и внушителен заем от юридическо лице – сумата е 196 хил. лева.

Зам.-началникът на варненската митница Виолета Конова също ползва чужд недвижим имот – апартамент от 58 кв. м във Варна. От декларацията става ясно, че семейството на Конова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране