02.11.2018 | 0:01
Лудогорец детронира Славия след дузпи
Пред полупразните трибуни в Разград в герой се превърна вратарят Хорхе Броун

Шампионът Лудогорец се промъкна през иглени уши до 1/4-финалите за купата. „Орлите“ биха Славия с 6:5 след дузпи (2:2 в редовното време и продълженията) и така детронираха актуалния носител на трофея. Пред полупразните трибуни в Разград в герой се превърна вратарят Хорхе Броун, който не бе убедителен при шутовете на Галин Иванов (15 и 77), който на 2 пъти го завари неподготвен, но после изби ударите от бялата точка на Милен Гамаков и Георги Йомов. За домакините само Лукас Саша не успя да уцели вратата на Георги Петков. В редовното време 42-годишният национал пази стабилно, но се пропука при фамозните изстрели на Якуб Швиерчок (35 и 74). Така Лудогорец продължава да се бори на три фронта.

„С оглед това, че играхме продължения и бихме дузпи, не е било никак лесно. Турнирен мач, опитахме се да решим мача в 90 мин., изпуснахме положения, Славия използва възможностите си. Дузпите винаги са били по-специални за играчите, тъй като там се иска повече опит. Славия направи добри контри, възползва се от тях, ние създадохме много положения, трябваше да ги реализираме, за да бъде по-спокоен мачът, но не успяхме“, каза треньорът на „орлите“ Антони Здравков-Сухия.

„Футболистите се бориха здраво, но при последните 2 дузпи явно умората надделя. Иначе стана хубав мач с 4 гола, първото полувреме играхме със страх, но второто играхме добре, имахме ситуации. Този път при дузпите не успяхме да спечелим. Когато играеш срещу най-добрия отбор в България, може да го има страха, нещата се поправиха второто полувреме и играхме това, което искахме. Имаме доста кадрови проблеми, надявам се контузените да се оправят по-бързо. Два пъти се върнахме в мача, заслужихме и да спечелим при дузпите, но този път не ни се получи“, заяви наставникът на „белите“ Златомир Загорчич.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране