02.11.2018 | 11:40
Нинова: Само БСП отказа смъртоносната прегръдка на ГЕРБ
Която партия се е докоснала до ГЕРБ, е приключила със своето политическо бъдеще. Припомням ви РЗС, БДЦ, АБВ, Реформаторите и сега Патриотите
„Която партия се е докоснала до ГЕРБ, е приключила със своето политическо бъдеще. Припомням ви РЗС, БДЦ, АБВ, Реформаторите и сега Патриотите. Гордея се с вас, че само БСП отказа тази смъртоносна прегръдка. Благодаря ви, че останахме верни на идеите си и на онзи един милион българи, които ни избраха като алтернатива на ГЕРБ“. Това заяви на среща с партийния актив и граждани от район „Оборище“ лидерът на БСП Корнелия Нинова. С нея бяха и народните представители от ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски, Иван Ченчев и Таско Ерменков.

„Срещаме се в изключително напрегнат момент за България на правителствена криза и политическа нестабилност. Сигурно сме единствената държава, в която двама вицепремиери са заплашили, че ще се самоубият. Валери Симеонов, че ще се хвърли от моста на Бургас с релса на врата, а Красимир Каракачанов, като по-воевода, че ще се застреля на площада. Уви, Патриотите са готови да си дадат живота, но не в борбата за свобода, а в борбата за корупция“, каза на срещата Корнелия Нинова.

„Днес въпросът вече не е какво ще правят ГЕРБ, а какво ще правим след режима „Борисов“. Той безспорно си отива. Голямото предизвикателство пред нас и българите е какво ще се случва оттук нататък“, посочи лидерът на левицата. По думите й БСП си е поставила амбициозна цел с проекта „Визия за България“ – да помогне за пробуждането на националната енергия. Според нея основните задачи в момента са предотвратяването на демографската катастрофа и изчезването ни като народ, нация с добро здравеопазване и добро образование. Тя добави, че това може да стане със силна икономика и производство.

Корнелия Нинова обясни, че народните представители на ПГ на „БСП за България“ са се срещнали с хората дори от най-малките населени места. „Ако в началото идваха основно хора от партийните структури, сега са изключително много, включително и активни членове на нашият опонент ГЕРБ“, каза Нинова. Председателят на левицата информира, че проектът е представен пред европейските посланици, посланика на САЩ, на Русия, а днес и пред посланика на Китай, както и пред президента Румен Радев и неговия екип.

„Много честно си казваме в този документ, че всички партии, управлявали през годините на прехода, сме допуснали грешки. Имаме конгресно решение, в което се казват и грешките на БСП. Желанието ни с „Визия за България“ е, признавайки това, да сложим край на прехода и да се опитаме да съберем национална енергия за друг модел на развитие. Да обединим колкото може повече българи за няколко национални приоритета. И който и да управлява, да ги следва. На първо място, ще трябва да възстановим основополагащите принципи на правовата държава и социалната държава – гарантирани в Конституцията, да възстановим истинското действие на държавните институции. ГЕРБ ги разгради. Неолибералният модел извади държавата от всички сектори на обществения живот, като делегира правата й на частни структури, олигарси и корпорации“, категорична беше Корнелия Нинова. Ще възстановим ролята на държавата, така както вече направиха редица европейски държави, обеща тя.

Лидерът на БСП обърна внимание на заложените политики в здравеопазването, образованието и националната сигурност. Депутатите представиха новия модел на данъчна политика с прогресивен данък, диференцирана ставка на ДДС за лекарства и хляб,семейно подоходно облагане и данък дивидент.

По време на срещата Корнелия Нинова връчи членски карти на млади хора, които са решили да влязат в БСП.

1 коментар

  1. Ел каза:

    Звучи много добре, но всички които са в опозиция говорят по този начин\помним Реформаторите\но след, като влязоха във властта забравиха за всички обещания и следки приказки и ги интересуваше само едно-власт на всяка цена. И на края какво,тръгнаха си като „помиарите на Борисов“. Грубо е, но е много точно- те самите го осъзнават и затова се ипокриха в миши дупки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране