08.11.2018 | 20:30
Скандал с реклама на студентска телевизия
Причината – финалните кадри на видеото показват как Башар Рахал се заглежда в дупето на студентка

Промоклипът, с който университетската телевизия на СУ „Свети Климент Охридски“ – Алма матер тв, обяви кастинга си за нови кадри, предизвика противоречиви реакции.

Причината – финалните кадри на видеото показват как Башар Рахал се заглежда в дупето на студентка. Актьорът застана начело на телевизията от началото на месец юни, а целта на рекламата е обявяването на национален подбор на репортери, сценаристи, актьори и т.н. за медията.

„Годината, в която цял свят говори за #MeToo, а в България това се ползва за сценарий на реклама за… телевизия!“ и „Не съм си обръснала краката. Дали ще съм достойна да ви донеса кафето и след това и тоалетната хартия“, гласят само част от негативните коментари, които се появиха лавинообразно след представянето на видеото.

„Чувството за самоирония е много важно. Тук явно не достига до правилните хора. Направих си труда да разгледам въпросните коментари – поне 75% от тях не са от студенти. Реално 25 човека се редуват в публикуването на коментарите“, обясни пред „Монитор“ Рахал. Той допълва, че сред целите на кампанията е подбирането на студенти, които да пълнят телевизията със съдържание от различните краища на страната. Кастинги ще се проведат в София (17, 18 и 19 ноември), Благоевград (21 ноември), Пловдив (23 ноември), Бургас (25 ноември), Варна (27 ноември), Велико Търново (29 ноември) и Русе (1 декември). „Целта е да правим пълноценна телевизия, да се развиват паралелно не само образователните програми, но също сатиричните, новинарските емисии и т.н. До този момент всеки е говорил от името на студентите, сега искаме те сами да имат трибуна, от която да говорят. И идеята е крайният продукт да не се гледа само от студенти. След провеждането на кастинга ще работим по пилотни броеве, след което ще търсим финансиране“, обясни още Рахал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране