04.11.2018 | 0:01
Жената на Станишев спипана с фалшив документ
„Икономическа полиция“ разследвала и пратила случая на прокуратурата

Моника Станишева, съпругата на председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, е хваната в измама. Това съобщи Сашо Диков в предаването си „Евродикоф“.

Става въпрос за фалшиво пълномощно за извеждане на двете деца на Моника Йосифова в чужбина, което било с фалшив подпис на Станишев. Този документ с невярно съдържание бил представен пред органите на МВР. Документът е заверен от нотариус Нонко Йотовски.

По казуса „Икономическа полиция“ е провела разследване. Разпитани са били Моника Станишева, Сергей Станишев, както и нотариусът. Установило се, че пълномощното е фалшиво. Освен това било заведено под фалшив номер в нотариалния регистър, твърди Диков.

След проведените разпити и събраните данни, случаят е изпратен по компетентност на Софийска районна прокуратура.

По случая Моника Станишева отказала коментар. Самият Сергей Станишев също. От МВР препратили Диков към прокуратурата. От там не получил информация и очаква отговор на запитването си

По неофициална информация разследването е прекратено, но не е ясно с какъв мотив е станало това прекратяване, допълни Диков.

Журналистът потърси за коментар депутатката от БСП Елена Йончева. „Абсурдно е. Не вярвам на това. За първи път чувам за такъв казус. Фалшиви подписи?!“, видимо шокирана не можа да даде коментар Йончева.

Моника Станишева започва кариерата си като журналист. Жени се за банкера Венцислав Йосифов и основава своя пиар агенция. По това време на власт е тройната коалиция и фирмата на Моника Йосифова получава договори за пиар на министерства и банки. Печалбата само за първата година достига колосалната сума от 10 млн. лева. Йосифова има две деца от банкера. След 10 години брак обаче семейство Йосифови се развеждат. Моника Йосифова става приятелка на Станишев. Двамата се женят през 2013 година и имат две деца.

Не за първи път съпругата на социалиста е замесена в скандал. Тя нашумява покрай случая „Хохегер“. Той е свързан с австрийския лобист Петер Хохегер, който вече беше осъден в родината си за лъжесвидетелстване.

По време на тройната коалиция (когато премиер бе Сергей Станишев) Хохегер спечели поръчка на българското правителство за 1.5 млн. евро, срещу които трябваше да подобри имиджа на страната пред ЕС. В интервю Хохегер заяви, че фирмата на Моника Йосифова, която още не се беше омъжила и сменила името си на Станишева, е получила 270 000 евро от парите по проектите.  

2 коментара

  1. Ина Влахова каза:

    ЗА ДЕКЛАРАЦИИТЕ И НОТАРИУСИТЕ

    Някакъв ръб из мрежата пита къде е престъплението на мадам Станишева, дето фалшифицирала подписа на мъжлето си под нотариално заверена декларация… след като главният пес бил съгласен…

    Отговарям му: Престъплението е във факта, че АЗ не мога да отида при нотариуса сама, с предварително подписан от Старши документ.
    Трябва деклараторът да си размърда задника и ЛИЧНО да се появи в кантората на длъжностното лице, за да положи подпис под декларацията ПОД НОСА И ЗЪРКЕЛИТЕ НА НОТАРИУСА .
    Щом за мен НЕ МОЖЕ, значи и за семейство Плъхови ТОЖЕ НЕ МОЖЕ!

    ЯСНА ЛИ БЯХ?

  2. Ядосан каза:

    И какво е престъплението, ако подписа е поставен със знанито и съгласието на лицето Станишев????? Ако той е припознал подписа, какъв е проблема????? На Диков, толкова ли му е трудно да помисли, преди да коментира. Има ли някой, толкова малоумен, без да попита, да предполага, че Моника ще го направи без знанието и съгласието на Станишев?????

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране