20.11.2020 | 17:08
5 „дребни риби“ са уволнени след скандала в пловдивската болница
Вчера ръководството на болница "Свети Георги" обяви, че трагедията е "нещастно съвпадение на факти"

Петима души са уволнени след вътрешната проверка в пловдивската болница „Свети Георги“ заради скандала с двамата мъже, оставени да чакат над половин час на стълбите. Пациентите починаха по-късно, а драмата възмути цялото общество.

Веднага след трагедията болничното ръководство призна, че „логистиката“ не е сработила. Сега комисия, назначена от изпълнителния директор, е установила вината на седем служители. Именно те са са извършили или допуснали нарушенията. В резултат е ход процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“. От болницата уточняват, че проверката все още е в ход. От днес се въвеждат и по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

Към предмета на проверката е включен и сигнал, излъчен по bTV за пациент, починал на 18 ноември. Всички събрани материали ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи.

Вчера ръководството на болница „Свети Георги“ обяви, че трагедията е „Нещастно съвпадение на факти“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране