17.04.2021 | 11:07
Анти-ГЕРБ мнозинството се спихна заради ревизия на Борисов и Орешарски
ИТН, Демократична България и Изправи се! Мутри вън гласуваха срещу налагане на мораториум върху решенията на правителството в оставка

Започна се. Еуфорията от вчерашната ситуация за голям анти-ГЕРБ фронт започна да спихва. Видяхте ли какво стана днес? Не пожелаха ревизия за последните 10 г. Вие няма за какво да се радвате. Вие си отивате”

Това каза лидерът на социалистите Корнелия на депутатите в залата, след предложението на БСП да се наложи мораториум на сегашното правителство до съставяне на ново и то да не сключва договори за концесии.

Предложението бе направено от Нинова при разискванията за създаване на комисия за проверка на изхарчените от Министерския съвет пари през последните 10 г. То обаче бе отхвърлено от депутатите като “за” него гласуваха само ГЕРБ и БСП.

“Въпросът е друг – същите тези партии не подкрепиха предложенията на БСП за мораториум върху действията на правителството на Борисов?

Защо? Нашата задача се оказа най-лесна и най-ясна, защото в политиката е най-важно да си принципен и каквото кажеш преди избори, да го изпълняваш и след избори. Ние сме “за” ревизия на правителството на Борисов. Бяхме за това и сега сме. Това е принципна партия”, каза Нинова.

”Казахме, че подкрепяме предложението за мораториум, но не сега и веднага. Това може само вкъщи. Няма как в предложение за временна комисия да вмъквате идея за мораториум. Казахте, че предлагате и втори вариант, който щял да бъде другата седмица. Явно всички ние сме за втория вариант”, отвърна ѝ Йордан Цонев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране