09.01.2020 | 15:24
Арестуваха Ирена Соколова заради водната криза в Перник
Задържан за 24 часа е й бившият шеф на местното ВиК Иван Витанов
Ирена Соколова

Два месеца след началото на водната криза в Перник службите и прокуратурата се мобилизираха за акция във ВиК дружеството в града и областната администрация. ДАНС, МВР, КПКОНПИ и държавното обвинение разследват безстопанственост, проверяват и ремонта на язовирната стена, обяви главният прокурор Иван Гешев в Перник.

Според неофициална информация за 24 часа са арестувани бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и ексшефът на ВиК-дружеството Иван Витанов.

Соколова се раздели с поста си малко след въвеждането на режима по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Пак по неофициална информация МВР претърсва жилището ѝ в София.

Витанов минава за близък до бившата кметица на Перник Вяра Церовска, която загуби изборите. Докато ръководеше ВиК той твърдеше, че е предложил режим още в началото на октомври, но не е получил отговор от кметството.

За арестите не пожелаха да говорят дори министър-председателят и МВР-шефът Младен Маринов. Борисов се оправда, че няма значение „дали са били от ГЕРБ или не„, а Маринов – че още нямало издадени заповеди за задържането им.

Това дали си от ГЕРБ или БСП не би трябвало да значи нищо. Има свършена работа и несвършена работа. Те си отидоха от ГЕРБ, отидоха си от постовете си. Оттук нататък какво повече да направим?„, попита Борисов.

Засега разследващите не дават информация. Знае се, че трябва да бъдат разпитани над 30 души.

3 коментара

  1. Анонимен каза:

    Все пак Борисов вече казва че крадеца си е крадец дали от ГЕРБ, ДПС или БСП и няма да има политическа закрила от ГЕРБ а ще бъдат преследвани. Ако я нямаше тази партизанщина,и работещи държавни органи сега нямаше да има криза за водата ,и нямаше над 100 милярда долара от БВП да бъдат откраднати от България за 12 години. Не може цяла страна да очаква прилагането на закона само от Министър Председателя, след като другите не си вършат работата.

  2. Анонимен каза:

    А как си посмял да кажеш че крадът и си се разминал само с камъни. В тази беззаконна страна в която полицията е част от мафията не можеш да очакваш разследване и действие.

  3. Димитър Момчев каза:

    Казвам се Димитър Момчев.Работех 10 месеца като инкасатор във ВиК Видин.Сигнализира за кражби на вода и безстопанственост Прокуратурата, лично директора на ОДМВР Видин, обл. координатор на ГЕРБ Видин, кмета на Видин, партийните централи на ГЕРБ И БСП.Сигнализирах и етичната комисия на ГЕРБ.След като изпратих сигнал и до министъра на МРРБ, който е собственик на ВиК дружеството и се срещнах със служителя на дирекция „ВиК” отговарящ за ВиК Видин Станчева, бях уволнен дисциплинарно.Недоумявам защо след като МРРБ чрез своята дирекция „ВиК” контролира своите дружества никой не търси отговорност от министъра и директора на дирекцията.Готов съм да предоставявя доказателства за сигналите си на МВР, Прокуратурата и медиите.Предоставям и телефон за връзка с мен 0039 3661364017.Номерът е италиански, тъй като след като къщата, която обитавах беше атакувана с камъни докато спях и животът и здравето ми бяха застрашени, се принудих да емигрирам.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране