01.11.2019 | 23:29
Багата: Горд съм, че ще представя България в „Медисън Скуеър Гардън“
В тази зала са се били Мохамед Али, Майк Тайсън и още много легенди, коментира родният боец

Благой Иванов – Багата показа увереност преди важния си мач срещу Дерек Люис. Българинът ще се изправи срещу Черния звяр в четвърти двубой, след като подписа договора си с веригата UFC.

Мачът им е в ранните часове на неделя (3 ноември) българско време и ще бъде в легендарната зала „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк.

Иванов, който е бивш световен шампион по бойно самбо, загуби първия си мач във веригата от бразилеца Жуниор дос Сантос и спечели следващите два срещу американеца Бен Ротуел и Туиваса.

„Всичко мина много добре, подготовката протече на ниво, имах правилните спаринг партньори. Тактически се подготвихме. Моите партньори бяха същият размер като противника ми. Готов съм и в събота трябва да дам всичко от себе си. Ще се бия в най-легендарната зала за бойни спортове в целия свят, в Меката на бойните спортове. Там са се били Мохамед Али, Майк Тайсън и още много легенди. За мен ще бъде голямо удоволствие да се бия там. Прави ме горд, че ще представя България в тази зала и трябва да направя всичко възможно, за да победя“, заяви Багата пред bTV.

В двубоя срещу Люис българският боец ще разчита на добрата си целенасочена подготовка, както и на наученото през годините от самбото и джудото.

„Може да се каже, че е един от най-опасните в UFC. Доста е атрактивен, има доста нокаути. По-тежък е от мен. Мисля, че моят ключ към победата ще бъде бързината, моята подготовка и моята издръжливост. Мисля, че ще му създам доста големи проблеми. Ключов фактор може да се окаже моето самбо и джудо, което ми е базата. При тежките не се знае. Един удар променя всичко“, сподели Иванов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране