28.01.2021 | 8:50
Бил Гейтс: Наистина ли вярвате, че ви чипирам?
Милиардерът с ново пророчество - следващата пандемия може да е десет пъти по-опасна

Милиардерът Бил Гейтс даде интервюта пред две световни медии. Естествено, основната тема бяха коронавирусът, ваксините, бъдещите епидемии, а и конспиративните теории, че той иска да чипира населението на земята чрез имунизацията.

„Наистина ли хората вярват в такива неща? Трябва да проучим това, да разберем как се променя поведението на хората и да го сведем до минимум или да разясним целите си“, заяви той пред агенция „Ройтерс“, запитан за теориите, че фондацията му се мъчи да контролира света чрез ваксините. Той не скри изумлението си от мащаба на „щурите и зли“ конспирации. „Никой не би предсказал, че аз и д-р Фаучи ще бъдем споменавани в злонамерени теории, с това, че сме създали пандемията или се опитваме да се възползваме от нея. Много съм изненадан и се надявам това да отмине“, заяви Гейтс. Той имаше предвид и директора на Националния институт по инфекциозни заболявания на САЩ Антъни Фаучи, защото докторът също като него е мишена на атаки.

„Богатите страни ще излязат от пандемията, ако се ваксинират до 70-80 процента от населението. Оптимист съм, че богатият свят тази година до голяма степен ще се върне към нормалното положение. Ако помогнем на развиващите се страни да не бъдат източник на зараза, това ще е началото на края“, коментира още Гейтс пред „Ройтерс“.

Другото интервю бе пред „Зюддойче Цайтунг“. Там той коментира конспиративните теории така: „Голямо предизвикателство е, когато хората търсят прости решения. Те се питат дали пък зад тази пандемия не се крие някой. Лошо е, когато лъжливи информации възпират хората да се ваксинират, защото това удължава времетраенето на пандемията“. И припомни, че се е ваксинирал с първата доза още миналата седмица.

Пред германската медия Гейтс не пророкува розово бъдеще. Според него следващата пандемия може да се окаже десет пъти по-опасна от сегашната. „Не сме подготвени за нея“, заяви Гейтс.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране