08.02.2021 | 9:22
Бил Гейтс: Промените в климата и биотероризмът са следващите заплахи
Светът не е готов за следващата пандемия, която може да бъде десет пъти по-лоша от пандемията от COVID-19

Изменението на климата и биотероризмът са следващите заплахи за човечеството след пандемията. Това каза в интервю за YouTube канала Veritasium основателят на „Майкрософт“ мултимилиардерът и филантроп Бил Гейтс. „Първата заплаха е изменението на климата“, каза Гейтс, попитан за опасностите, за които светът не е подготвен, разказва БГНЕС.

Втората заплаха, според Гейтс е биотероризмът. „Някой, който иска да причини вреда, може да създаде изкуствен вирус, което означава, че вероятността да се изправим срещу него е по-висока в сравнение с естествените епидемии като тази“, добави той.

Наскоро Гейтс каза в интервю за германския вестник „Зюддойче Цайтунг“, че светът не е готов за следващата пандемия, която може да бъде десет пъти по-лоша от пандемията от COVID-19. „Надявам се, че след две години ситуацията ще изглежда по различен начин. Ваксини, тестове, лекарства, епидемиология и мониторинг – много може да се направи“, каза той.

Според Гейтс коронавирусът е станал част от всекидневието в същата степен като земетресенията или изменението на климата и реакцията на подобни заплахи в бъдеще трябва да бъде глобална.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране