11.04.2020 | 1:35
Бившият финансист на Левски: Дано НАП прояви разбиране
В момента Левски е в много тежка ситуация, но аз съм оптимист, каза Константин Баджеков

Бившият изпълнителен директор на Левски, Константин Баждеков, коментира тежкото положение, в което се намират „сините“ и сподели, че няма да се стигне до фалит, защото опитните хора в клуба ще се справят с трудностите.

„В момента Левски е в много тежка ситуация, но аз съм оптимист. Когато се уточнят нещата в първенството и заедно със страхотна публика, която всячески се опитва да помага, дори и в дните, в които няма мачове, Левски ще преодолее кризата. И в предишните години е имало периоди, в които не сме взимали заплати по няколко месеца. Имало е призиви за намаляване на заплати и това е било прието добре от всички в клуба, дори и от футболистите. За съжаление, това е перспективата, да се отиде към рестриктивни мерки относно бюджета. И няма да е само в Левски, в България, но и в света го има вече“, заяви Баждеков пред „Хоризонт“.

„Имали сме трудни моменти и то най-вече с лицензирането на клуба заради високите изисквания за финансовия феърплей, но за радост успяхме. У нас се взимат мерки от страна на правителството да се подпомогнат всички структури. Мисля, че в тази ситуация и приходната агенция ще прояви разбиране, оценявайки това, че няма футбол и приходи. Може би ръководството на Левски ще търси такова решение – за разсрочване на задълженията. Мисля, че ще има разбиране. Ръководството е достатъчно опитно и предполагам, че е набелязало мерки да може първенството да се завърши успешно, както и за бъдещето. Мисля, че ще се вземат най-правилните решения.“

„Колкото и да е трудно сега, не вярвам да се стигне до фалит на Левски. Има много, много хора, които ще помогнат, няма да се допусне тази ситуация. Левски е марка, към която винаги ще има интерес“, заяви Баждеков.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране