28.09.2020 | 19:50
Бившият шеф на кабинета на президента: Засегнах егото му
Калоян Методиев не бил съгласен Румен Радев да прави постоянни безрезултатни изявления

 

„Конкретният повод за напускането ми на президентската институция беше мое посещение на тържество на Боровец, където Корнелия Нинова празнуваше победата си на избора на лидер на БСП“. Това заяви бившият началник на кабинета на президента Румен Радев – Калоян Методиев, в първото си интервю след освобождаването му от поста. Той даде и разяснения как е протекъл разговорът държавния глава. „Имахме разговор на сутринта с президента, на който той ми каза, че не може да продължаваме така и аз после подадох оставка. И за да няма колебания в мен, публикувах съобщението си във Фейсбук. Явно съм засегнал егото на Радев“, обясни Методиев.

„Самата Нинова ме покани на празненството, с нея се познавам отдавна. Пълнолетен човек съм и нося отговорност за постъпките си, не съм убил някого. Не съм казвал на Радев, че ще посетя празненството“, допълни той.

„Днес чухме поредното президентско обръщение – такова трябва да се прави рядко и да има резултат“, коментира още Методиев, като даде да се разбере, че е имал различия с Радев и по медийните изяви и изобщо политиката, която води президентът.

„Между Боровец и Правец избирам Боровец. Командният стил ми е чужд“, каза бившият шеф на президентския кабинет. Той коментира и антиправителствените протести. „Агресията винаги капсулира, протестът трябва да е кохерентен. А той вече не е автентичен“, смята той.

„Нещата в политиката не са такива, каквито изглеждат, наподобяват айсберг, 90 процента е под повърхността“, загатна обаче той за следващи свои разкрития.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране