24.09.2020 | 23:30
„Бойко е гадже на Доган“ и залп с яйца по централата на ДПС
От "Отровното трио" обявиха, че ще има четвърто "Велико народно въстание" без да уточняват дата

Протестите срещу правителството и главния прокурор навлязоха в своя 78 ден. Малко след 19:30 часа демонстранти блокираха булевард „Цар Освободител“ с камиона с озвучителна техника. Движението по булевард „Дондуков“ е нормално.

По-рано през деня стана ясно, че демонстрантите готвят изненада пред централата на ДПС. Наред с това имаше призиви за днес да се носят яйца и домати.

„ДПС искат оставка на всички, обаче държат на главния каскет на републиката“, заяви адвокат Николай Хаджигенов, цитиран от БГНЕС. „Знаем защо държат, защото Пеевски си го е избрал лично и най вече брани това, което те са си придобили. Искаме върховенство на закона, разследване, справедлив съд, специално за каскети. Приготвили сме за цялостното творчество на ДПС една изненада и днес посоката е централата на ДПС, а не Орлов мост“, добави той.

От „Отровното трио“ обявиха, че ще има четвърто „Велико народно въстание“ без да уточняват дата. Темата му – „Лебедово езеро“. Избрана е специално за МВР заради сблъсъка пред бившия парламент от 22 септември и заради позицията от днес, че събитията са били планирана окупация, целяща сблъсъци, съобщи bTV.

Фейсбук страницата на Отровното трио излъчва на живо видео от протестите в Триъгълника на властта.

Към 21:15 часа Арман Бабикян обяви, че адресатът на тазвечершното недоволство на протестиращите ще е централата на ДПС, която се намира на ул. „Александър Стамболийски“. Той подчерта, че това, което предстои да се случи, не е израз на дискриминация спрямо определен етнос, а на отношението им към депутата Делян Пеевски и почетния лидер на партията Ахмед Доган.

Пътьом към зданието протестиращите започнаха да скандират: „Бойко е гадже на Доган, на Доган“.

В рамките на 10 минути от началото на похода протестиращите достигнаха централата на ДПС. По терасите в околните сгради се бяха събрали зрители, които в унисон с демонстрантите скандираха „Оставка“.

Яйцата полетяха към фасадата на сградата, като някои от по-внимателните протестиращи тревожно предупреждаваха „внимавайте с полицаите“ – разбира се, служители на реда бяха блокирали пътя на демонстрантите до сградата.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране