15.10.2019 | 15:47
Борис Джонсън също настоя УЕФА да накаже България за расизъм
Подкрепяме искането на Футболната асоциация за спешно разследване и тежки санкции, обяви говорителят на британския премиер

Британският премиер Борис Джонсън осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на вчерашния футболен мач между България и Англия в София.

Англичаните спечелиха квалификацията за Евро 2020 с 6:0 на ст. “Васил Левски”, но двубоят беше помрачен от расистки скандирания от трибуните през първото полувреме, заради които срещата бе два пъти прекъсвана от главния рефер от Хърватия Иван Бебек.

“Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде – се казва в изявление на официалния говорител на Джонсън. – Английските футболисти и треньори демонстрираха страхотна чест и премиерът ги поздравява. Играчите бяха жертва на жалки атаки. УЕФА трябва да приеме фактите. С това петно на футбола не се действа адекватно. Расизмът и дискриминацията трябва да бъдат изхвърлени от футбола веднъж завинаги. Подкрепяме искането на Футболната асоциация за спешно разследване и тежки санкции. Ще пишем до УЕФА с искане това да се извърши бързо.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране