06.04.2020 | 12:05
Борис Джонсън влезе в болница заради неотшумяващите симптоми на коронавируса
Кралицата призова британците да преминат гордо през епидемията, която засегна вече 48 000 души

Британският премиер Борис Джонсън бе хоспитализиран заради продължаващите му симптоми от коронавируса, а кралица Елизабет направи историческо обръщение към британците, в което ги призова да преминат гордо през епидемията.

„Надявам се, че през следващите години всички ще могат да се гордеят с начина, по който са отвърнали на това предизвикателство, а тези след нас ще могат да кажат, че британците от това поколение са били едно от най-силните поколения изобщо“, каза тя.

„Ще могат да кажат, че качества като самодисциплина, спокойна жизнеутвърждаваща решимост и състрадателност към другите все още са присъщи за нашата страна“, заяви кралицата в речта си, която е записана в замъка Уиндзор при строги мерки за недопускане на разпространение на вируса.

По последни данни починалите от коронавирус във Великобритания пациенти за денонощие са се увеличили с 621 до 4934, а общият брой на заразилите се с коронавируса наближава 48 000.

Борис Джонсън е приет в болница

Британският премиер Борис Джонсън все още е в болница с продължаващи упорити симптоми на Covid-19 десет дни след като даде положителен тест за коронавируса, макар че според канцеларията му той продължава да ръководи правителството, предаде Ройтерс.

„Премиерът е все още в болница. Той прекара нощта там“, съобщи неназован правителствен източник.

Джонсън, който се бе самоизолирал в резиденцията си на Даунинг стрийт след положителния тест в края на миналия месец, постъпи в болницата снощи, защото все още има висока температура и докторите казаха, че се нуждае от допълнителни изследвания, съобщи Даунинг стрийт.

Това е превантивна мярка, тъй като премиерът продължава да има упорити симптоми на коронавируса, се посочва в съобщението.

Петдесет и пет годишният Джонсън на 27 март стана първият лидер на голяма държава, който обяви, че е дал положителен тест за вируса, и оттогава е в самоизолация на Даунинг стрийт. В петък той каза, че все още има висока температура.

От канцеларията му подчертаха, че приемането му в болница не е по спешност и той продължава да изпълнява задълженията си като премиер.

Външният министър Доминик Рааб ще председателства днешното спешно заседание на правителството, посветено на борбата с епидемията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране