06.02.2015 | 18:41
Борисов изрита зам.-министъра на туризма Бранимир Ботев
На негово място е назначена Ирена Георгиева

Бранимир Ботев е освободен от длъжността заместник-министър на туризма. На негово място е назначена Ирена Георгиева. Заповедта за освобождаването на Ботев е подписана от министър-председателя Бойко Борисов, съобщи пресслужбата на кабинета.

Ирена Георгиева е завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има близо 25-годишен управленски опит в сферата на туризма, участвайки в ръководството на няколко туристически агенции.

Била е председател на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти, както и президент на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’Associations).

В края на ноември м.г. най-големите сдружения в туризма излязоха с писмо и декларация до съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, с копия до вицепремиера Румяна Бъчварова и до министъра на туризма Николина Ангелкова, срещу назначението на Бранимир Ботев.

Основните възражения на туристическия бранш бяха заради блокираните средства за туризъм по европейски програми в последните 15 месеца, липсата на подзаконова уредба към Закона за туризма, на адекватно планиране и концепция за развитие на бранша, отсъствието на конструктивен диалог с неправителствените организации от туристическата индустрия.

Тогава министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че се надява Ботев сам да се оттегли от поста.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране