12.08.2020 | 14:22
Борисов изсипа още милиони наши пари в хора и учреждения
"Като ги обучим добре, да излязат на протест"...

Тенденцията от последните седмици продължи и правителството изсипа нови милиони на хора, учреждения и социални системи. Официално това се случва без връзка с протестите, макар в свой стил премиерът Бойко Борисов да подхвърли нещо в тази връзка. Обявената причина е борбата и покриването на щетите от коронавируса. Сред решенията от днес има и други видове благини.

Подкрепяме семейства с деца до 14 години, като им осигуряваме месечна целева помощ по време на извънредното положение или извънредната епидемична обстановка. Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск. За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец“, докладва Борисов в социалните мрежи.

Системата на Спешната помощ пък ще бъде подсилена с нови 42 високопроходими линейки с животоспасяващо оборудване. 2,4 милиона лв. ще отидат за модерна мултифункционална апаратура на травматологията в „Пирогов“. Подкрепа от 2 милиона лв. получава и „Майчин дом“ за системата за безкръвни операции „Да Винчи“. „Отпускаме и 8,66 милиона лева за подсилване на инфекциозните звена във военните болници в София и Сливен, както и за закупване на важна медицинска апаратура“, отчете още Борисов.

Пари се насочват и към образованието. 100 милиона лв. ще бъдат инвестирани в студентските общежития. Освен това кабинетите по математика и природни науки на 160 училища ще бъдат модернизирани с 16.5 млн. лв. „Като ги обучим добре, да излязат на протест“, казва Борисов във видео, приложено на премериеския профил във Фейсбук.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране