16.02.2020 | 12:09
Борисов на инспекция на околовръстното: Ако е било лесно, да са го направили комунистите
Неделя е, ама малко да поработим, а? Хубаво е, че хората като видят багерите, ни махат, а не ни псуват, зарадва се премиерът

Премиерът Бойко Борисов направи поредната си инспекция. Заедно със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на икономиката Емил Караниколов той посети ремонтните дейности по разширението на Софийския околовръстен път от „Цариградско шосе“ до „Младост“. „Това сме им обещали на софиянци – метрото, третия лъч и метрото – двете дъги. Ако е било лесно, да са го направили комунистите едно време. Аз не си представям, ако не го бяхме направили околовръстното“, заяви Борисов.

„Неделя е, ама малко да поработим, а? Хубаво е, че хората като видят багерите, ни махат, а не ни псуват“, зарадва се премиерът.

„Спазвайте мерките за безопасност! Всеки ден – инструктаж“, обърна се Борисов към работниците на обекта.

„Няколкостотин ливади и поляни сме ги направили на магистрали и съоръжения“, посочи премиерът, карайки джипа по трасето. Той разпореди незабавно да се поставят патрули на КАТ, за да следят за нарушения в рисковите отсечки по ремонтирания участък.​

„Строителите, които загинаха вчера на магистрала „Хемус“, Бог да ги прости, са били спазили всички норми за безопасност. Кофражът не издържа, за съжаление“, отбеляза Нанков. А министър-председателят нареди с каквото е необходимо да се помогне на семействата на загиналите работници.

Министърът на икономиката Емил Караниколов съобщи, че ремонтът на водопровода към Перник върви с пълна сила. „Успокойте хората там, до 20 дни ще имат вода“, каза Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране