23.01.2020 | 11:43
Борисов: На никого няма да национализираме фирмата
Много хора ще имат проблем заради доклада на Агенцията за държавна и финансова инспекция в Комисията по хазарта, обеща премиерът

Никой на никого няма намерение да взима фирмата, още по-малко да се национализира. Ако има нарушения ще му се вземе лицензът. Къде е национализацията?!”, заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното правителствено заседание.

Той заяви, че още преди заминаването му за Давос на неговото бюро е имало доклад от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ), в който се посочвало, че са засечени разлики от неплащане на такси за стотици милиони от хазартни оператори. “Ако докладът на АДФИ в Комисията по хазарта е верен, ще имат проблем много хора. Ако не е – няма от какво да се безпокоят. Дали е виновна комисията и дали ще бъдат осъдени, ще стане впоследствие ясно, тъй като в момента по проверката се работи на пълни обороти”, заяви още Борисов.

Той обаче е категоричен, че никъде вътре не е споменато името на футболен клуб “Левски”. Парадоксът е,че вчера АДФИ съобщи, че обстоятелството, че частните лотарии плащат по-малки такси в хазната от държавната лотария, не е незаконно, но в същото време съобщи, че частните лотарии са платила 210 милиона лева по-малко.

Затова на срещата му в петък с фенове на отбора, Борисов ще обясни, че правителството не планира национализация на частна лотария.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране