05.09.2020 | 13:55
Борисов пак се хвали с успехите си на инспекция с джипа
При рекорден спад на икономиката премиерът се похвали с "едни от най-добрите показатели в ЕС"

Предстои най-тежката година и половина. Подготвяме план за следващите месеци, защото държавата трябва да бъде подготвена за справяне с кризата, вследствие на пандемията.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който в събота зад волана на джипа си инспектира изграждането на новия участък от Околовръстния път между пътен възел „Горубляне“ и пътен възел „Младост“. Придружаваше го министърът на икономиката Лъчезар Борисов, а пътуването им по традиция бе показано на живо профила на премиера във Фейсбук.

Премиерът отбеляза, че и икономическите, и финансовите мерки в подкрепа на бизнеса продължават да работят и специално се спря на добрата работа на медицинските и здравните ни служби.

„Пак продължаваме най-добре в Европа да управляваме пандемията. Без да усещат хората психическо натоварване – всичко работи, няма един сектор, който да не работи в момента, за разлика от Европа. И показателите са ни пак от най-добрите“, заяви министър-председателят. И добави, че продължава спадът на икономиката в световен мащаб и предстоят най-тежките месеци.

„Така изглежда провалена държава. Искам да ми покажат какво са направили те за 30 години. Оставям на хората да преценяват“, коментира. И отбеляза „армията от валяци, както и че с изграждането на трасето хората ще пътуват за 2 минути от „Младост“ до магистрала „Тракия“ без да забелязват.

„Виждате и в събота, и в празници строителите работят, а бяха само две платна. Направили сме така движението, че да не затворим целия участък и да се получи тапа. Тази част е с ново водоснабдяване, канализация, осветление. Това е само за 30 дни работа“, каза той.

Другата седмица пускаме движението в едното платно на Южната дъга на Софийския околовръстен път между „Горубляне“ и „Младост“, добави той.

Участъкът се разширява в две платна с по три ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, две локални платна и тротоари. С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. и е от републиканския бюджет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране