17.01.2019 | 0:01
Божинов култов: Сменям още 5 отбора и край с футбола!
Сменил съм доста държави, това ме прави по-мъдър и по-силен, смята футболистът на Ботев Враца

Валери Божинов даде интервю за официалния сайт на ФИФА във Враца, където в момента играе за местния Ботев. В него нападателят говори за досегашната си кариера и защо е приел офертата на врачани. Също така Божинов сподели, че към настоящия момент е играл за 15 отбора и иска да смени още 5, след което да приключи с професионалния футбол.

Навсякъде, където съм играл, съм го правил с голяма любов към футбола. Има две причини, заради които избрах Ботев (Враца). Първото нещо, е, че вторият ми баща е треньор тук. Второ, защото Ботев има дълга история и е ценен и уважаван клуб в България. За мен е важно, когато играя, да се чувствам щастлив и да се наслаждавам на играта. Тук това го има! казва Божинов, цитиран от sportal.bg.

Италия е втората държава, в която израснах. Моята кариера тръгна оттам. Италия ми подаде ръка, направи ме да бъда Валери Божинов. В Англия имах трудни моменти, получих две контузии, но не гледам само негативните неща. Видях как от нищо стана нещо. За отрицателно време Манчестър Сити стана голям клуб. Всеки има голям респект и уважение към Манчестър Сити.

Сменил съм доста държави и доста отбори. Това ме прави по-мъдър, по-силен. Научавам езика и историята на държавите. Научих много неща. Във всеки един отбор, в който съм бил, съм научил историята на клуба и града. Поставил съм си за цел да направя 20 отбора. Тогава ще прекратя кариерата си. В момента са 15-16. Това е в кръга на шегата, разбира се. Но се надявам, че ще играя и в други отбори, ще видя още места, пожела си звездата на врачани.

Щастлив съм в Ботев (Враца), чувствам се добре. Важното е да изпитваш любовта и уважението на всички в клуба, да знаеш, че хората те обичат. Така се чувствам тук, завърши Валери Божинов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране