30.05.2020 | 10:06
Божков: Хунтата използва “Левски”, за да се крепи на власт
Акциите на отбора са джиросани и изпратени на новия им собственик

Фактическият собственик на “Левски” – Васил Божков, обяви на профила си във “Фейсбук”, че мажоритарният пакет от 86.6% от акциите на клуба е джиросан отново. Макар укриващият се в Дубай бизнесмен да не споменава поименно новия собственик на акциите, това е клубната легенда Наско Сираков.

Преди седмица Божков организира във “Фейсбук” допитване до феновете на кого да бъдат джиросани акциите, след като премиерът Бойко Борисов отказа да приеме джирото в негова полза, направено на 13 май. 80% от гласувалите бяха за голмайстор №1 в клубната история – Сираков. За да се направи повторно джиросване обаче, от клуба бе изпратено формално писмо до премиера дали се отказва. То бе оставено без последствия (“ако такова писмо дойде при мен, ще го скъсам и ще го хвърля в коша” – Б. Борисов), което се счита за мълчалив отказ от акциите и така те са вече в ръцете на новия силен човек на “Герена”.

В обръщението си към феновете на “Левски” обаче Васил Божков почти директно казва, че Наско Сираков е подставено лице (впрочем, “синята” легенда нито веднъж дори и не намекна откъде смята да намери необходимите милиони за финансово спасяване и след това поддръжка на клуба) на управляващите, респективно на Борисов. И призовава запалянковците да бъдат единни, за да спасят те клуба.

Ето какво написа Божков:

“Обръщам се към всички, които милеят за ПФК “Левски”.

Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на “Герена”. Управляващата #хунта ще използва любовта ви към “Левски”, за да продължават да се крепят на власт и да грабят от народа. Предателите и подлогите ще трупат медийна слава.

Има начин това да бъде предотвратено. Да сте единни и смели. Да сте левскари.

Акциите на ПФК “Левски” АД са джиросани на новия им собственик и са изпратени към България.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране