19.10.2019 | 19:37
Британският парламент отново отложи Брекзит
Ако премиерът Борис Джонсън не се съобрази с волята на парламента, ще се озове в съда

Депутатите в британския парламент приеха поправка, която предвижда отлагане на излизането от ЕС, докато цялото необходимо законодателство не бъде прието. Така на практика Брекзит беше отложен за пореден път.

Решението на парламента беше взето, докото отвън десетки хиляди противници на напускането на Съюза протестираха.

Премиерът Борис Джонсън заяви след вота, че днешният ден е бил важен и изключителен, но смисълът е бил отнет от гласуването на поправката Летуин, която предотвратява подкрепата за сделката, докато цялото законодателство не бъде прието. „Най-доброто нещо за Великобритания и цяла Европа е ние да напуснем с това ново споразумение до 31 октомври. Няма да преговарям за отлагане с ЕС, нито законът ме задължава да го правя. Понататъчно забавяне ще бъде лошо за тази страна”, заяви Джонсън. Той обяви, че следващата седмица правителството ще внесе в парламента цялото необходимо законодателство, за да може страната да напусне ЕС на 31 октомври.

Лидерът на лейбъристите заяви категорично, че премиерът трябва да се съгласи със закона и го призова да помисли внимателно какво е казал пред депутатите, защото според него Джонсън е готов да наруши закона, който току-що е бил приет. Друг депутат заплаши, че ако премиерът не се съобрази с волята на парламента, ще се озове в съда.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране