05.08.2020 | 13:50
Брутална агресия на ГЕРБ срещу журналисти – хвърлят телефони, чупят камери (видео)
Полицаите не реагират по никакъв начин на агресията срещу дошлите да отразяват събитието репортери

Брутална агресия от страна на млади активисти не ГЕРБ. Журналисти биват блъскани, телефоните им отнемани насилствено и захвърляни.

Униформените, които охраняват Националната конференция на партията не реагират по никакъв начин на агресията срещу дошлите да отразяват събитието репортери.

Само преди минути от активисти на ГЕРБ бяха нападнати и бити граждани в тревните площи до София Тех Парк, където се провежда Националната конференция на партията.

Всичко това се случва докато от трибуната говори лидерът на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов.

Адвокат Минчо Спасов поиска от организаторите на събитието министър-председателят да излезе и да се срещан с протестиращите отвън хора.

По късно от пресцентъра на ГЕРБ изпратиха следната позиция:

ПП ГЕРБ категорично се разграничава от действията на група провокатори, които предизвикаха сблъсъци на Националната конференция на партията, която се проведе днес, 5 август 2020 г. Членовете и симпатизантите на ГЕРБ през цялото време демонстрираха мирните си намерения и не провокираха агресия.

За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти. Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност.

ПП ГЕРБ не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от „София Тех Парк“.

Loading...

1 коментар

  1. ее каза:

    яяяя

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране