14.04.2016 | 17:37
Брюксел гласува турският да стане официален език в Европейския съюз
Весели самоубийци. Този акт е пряка заплаха за националната сигурност на Република България, коментира евродепутатът Ангел Джамбазки

Днес Европейският парламент сътвори чутовен скандал. Гласува и призова в доклада, засягащ Турция, за признаване на турския език, като официален език на ЕС. Това коментира българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Ето го и конкретният гласуван текст, извадка от резолюцията: „… 52. приветства инициативата на президента на Република Кипър г-н Никос Анастасиадис турският език да стане официален език на ЕС и настоятелно призовава страните да ускорят този процес…“.

“Това е положението. ЕП гласува препоръка турският език да стане официален в ЕС. Весели самоубийци”, изразява възмущението си Джамбазки. Той е на мнение, че този акт е пряка заплаха за националната сигурност на Република България.

“В дългосрочен план е заплаха и за останалите държави-членки, но това си е техен проблем. Щом са решили да се самоубиват – тяхна воля”, посочва още той.

Евродепутатът от ВМРО е убеден обаче, че когато този текст стигне до Съвета, България трябва да наложи вето. Безусловно и безапелационно.

“Не може да има никакво оправдание и никакво обяснение за каквато и да е било позиция, различна от тази, която предлагам. Останалото ще е национално предателство. По учебник”, завършва коментара на Джамбазки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране