10.10.2020 | 12:47
БСП бе гумен печат, когато Станишев предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС
Овчаров брани Нинова от Елена Йончева

„Подкрепям Нинова по две причини. Първо, защото тя воюва честно и искрено с паралелната държава и се бори за нормализирането на България. И второ, защото не виждам в нея меркантилност и удовлетворяване на лични интереси. Нещо, което не мога да твърдя за някои от предишните лидери на партията.“ Това заяви членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров пред бТВ.

Социалистът коментира, че през 2013 година Сергей Станишев, който се е хвалел с добрите резултати на тройната коалиция, е отстранил целия си Министерски съвет, като всички негови министри са били изхвърлени от листите за депутати – Асен Гагаузов, Румен Петков, Петър Димитров, Петър Мутафчиев.

„Тогава някой от нас излезе ли по медиите да плюе партията си и Станишев? Не, напротив. Премълчахме, обърнахме се и продължихме нататък. Помагахме с каквото можем. Сега призивът ни е: Спрете се. Слезте на земята. Ако допреди месец имахте оправдание, че има някаква партийна битка в БСП и затова унищожавахте партията си по медиите, сега тази вътрешно-партийна битка свърши. Нямате аргументи, с които да оправдаете действията си, които са подкрепа на сега управляващите. БСП води в момента, заедно с хиляди хора по улиците, битка срещу порочното управление на държавата. Ако обичат, да се присъединят към тази битка и към тази част от българското население, което се бори за държавата си.“

„БСП бе гумен печат, когато Станишев предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС Самият факт, че 37 млади членове на БСП имат повече гласове от Сергей Станишев показва, че БСП се променя и подмладява“, каза Овчаров. Той допълни, че Станишев трябва да отговори на въпроса защо президентът на ПЕС и най-дълго управлявал председател на БСП е събрал само 200 гласа на конгреса. Според него очевидно начинът, по който Станишев прави политика, не се възприема от партията.

„Излизат и говорят опорките на управляващите. Това са междуличностните вендети на хора, които не могат да преживеят загубата. Как не се намери един достоен човек от тази „опозиция“, който да поздрави победителя. Не виждам такова достойнство в хората, които загубиха. Разбирам, че тези хора са недоволни, че не станаха членове на Националния съвет. Но трябва да разберат, че тях ги изхвърлиха от Националния съвет не Нинова, а техните другари в опозицията. Те ги излъгаха“, поясни Румен Овчаров.

Социалистът припомни, че БСП и парламентарната група винаги са стояли желязно зад Елена Йончева, като всичките й сигнали са били подписани от цялата парламентарна група, както и че е била подкрепяна и политически, парламентарно и финансово от социалистите: „И изведнъж тя влезе в опорките на Сергей Станишев и на някои други хора. Как сега, изведнъж след конгреса, Йончева започна да говори неща отпреди 2-3 години? Поредните опорки.“

Овчаров подчерта, че личната вендета, която Станишев води срещу Корнелия Нинова, вече излиза извън рамките на разумното. „В ситуация, в която ГЕРБ възприема тезите и левите политики на БСП, те говорят неистини. Това е директно действие срещу резултата на БСП на следващите избори.“ Той допълни, че голяма част от загубата на БСП на евроизборите се е дължала до голяма степен на тази конфронтация и грозното говорене по медиите на част от т.нар. „вътрешна опозиция“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране