26.03.2020 | 15:47
БСП: ГЕРБ отмени парламентарната република и суспендира Конституцията
Днес ви дадоха свобода под карантина. Утре влиза в действие диктатурата, посочи Корнелия Нинова

Днес наистина става дума за исторически момент. Днес, каквото и да говорят нашите политически опоненти, парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на Република България. Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ и на БСП Корнелия Нинова.

В момента депутатите обсъждат проекторешението за работата на НС по време на извънредното положение. Предвижда се Народното събрание да заседава само за гласуване на актове, свързани с извънредното положение, а парламентарният контрол да бъде писмен.

„Три дни заличиха 29 години съществуване и прилагане на българската Конституция“, коментира Корнелия Нинова. Вчера правителството предложи като компенсация за кризата на българските граждани единствено живот на кредит. Днес ви дадоха свобода под карантина. Утре влиза в действие диктатурата, посочи тя. Това са трите дни, които променят България за месеци наред, отбеляза Нинова.

Извънредното положение не е повод да спре да функционира държавата, заяви лидерът на БСП. Тя посочи, че тези мерки, които днес тук се представят като животоспасяващи, не са наложени от щаба, от парламентарни групи, партии или депутати. Всички се сещаме кой стои зад това, кой десет години налага диктатурата като метод на поведение и накрая успя, коментира Нинова.

Тя посочи, че причината, която се изтъква, е организационно техническа. По думите й комисиите ще могат да работят, но депутатите в зала не могат. Техническото решение на въпроса е лесно, причината за това, което правите е друга, смята Нинова. Истинската причина е, че днес слагате венеца на безконтролната власт, ще използвате този период, за да заметете следите на откраднатото в последните четири години, заяви тя.
Ако наистина сме загрижени за здравето на хората на първо време, сега не трябва да абдикираме и да се скриваме по домовете си, посочи Корнелия Нинова. Според нея днес вместо да затварят парламента, е трябвало да решават за спасяването на болници, които в момента не получават заплащане по клинични пътеки. Патриотите вместо днес да държат речи срещу БСП, трябваше да внесат предложение минималната пенсия най-накрая да стане 350 лева, посочи още тя.

Красимир Ципов /ГЕРБ/ я репликира защо тогава не проведат прекия избор на лидер на БСП на 26 април.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране