04.03.2021 | 9:19
БСП няма да подкрепи Радев, ще обяви кандидат-президента си след парламентарните избори?
Председателят на предизборния щаб на „столетницата“ Георги Свиленски е убеден, че партията ще стане първа политическа сила

„След като БСП спечели парламентарните избори, ще обяви своята кандидатпрезидентска двойка“, заяви председателят на предизборния щаб на „столетницата“ Георги Свиленски в „Тази сутрин“.

Това обаче не означава, че БСП е недоволна от дейността на настоящите обитатели на „Дондуков“ 2, подчерта Свиленски и допълни, че партията е издигнала Румен Радев и Илиана Йотова и тя ги е избрала.

Кои ще бъдат кандидатите за президент и вицепрезидент, ще решат българските социалисти, а не Корнелия Нинова, категоричен е председателят на предизборния щаб на „столетницата“.

Същото важи и за листите на БСП за парламентарните избори, те са избрани от Националния съвет, а не от Нинова и обвиненията в авторитаризъм към лидера на „столетницата“ са безпочвени, заяви Свиленски.

Знаковите лица, които напуснаха БСП, го направиха, „защото останаха недоволни от решението на Конгреса. Тези хора не попаднаха в Националния съвет и се разсърдиха. Тогава партията стана много лоша и авторитарна“, допълни председателят на предизборния щаб на „столетницата“.

Целта, която преследва БСП на предстоящите избори, е да стане първа политическа сила и да не допусне ново управление на ГЕРБ, заяви Свиленски, според когото това е напълно постижимо, но той отказа да коментира дали Корнелия Нинова ще си подаде оставката, ако „столетницата“ не победи.

Свиленски беше уклончив и по въпроса с кого би се коалирала БСП в бъдещия парламент.

Партньори на БСП могат да са „тези партии, които искат да се смени модела на здравеопазване, в образованието да има един учебник за един предмет във всеки клас, които искат прогресивния данък… Ако вие приемате тези неща и сте готови да работим над тях, добре дошли сте“, посочи Свиленски.

 

1 коментар

  1. ТИ ДА ВИДИШ каза:

    И къде е казано, че няма за се подкрепи Генерал Радев!!!!
    Туй тук май мирише на изкривена ОПОРКА на герговата опозиция!!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране