18.08.2020 | 11:41
БСП няма да преговаря с ГЕРБ за конституцията
Дали трябва да има промени, подлежи на сериозен дебат, посочи соцдепутатът Крум Зарков

БСП, която разполага с втората по големина група в настоящия парламент, няма намерение да участва в консултациите, които ГЕРБ организира по повод евентуални промени в конституцията чрез Велико Народно събрание. Това стана ясно от коментар на соцдепутата Крум Зарков пред bTV.

В понеделник управляващата партия внесе набързо изработения свой проект за изменения на основния закон на страната в деловодството на Народното събрание. С отказа на главната опозиционна партия да разговаря по темата обаче шансовете на ГЕРБ да прокара инициативата си значително намаляват.

Социалистите обаче остават на позицията, че главният въпрос в момента е оставката на правителството и провеждането на продсрочни парламентарни избори, а не промяна в конституцията. „Дали трябва да има такава промяна, подлежи на много сериозен дебат”, изтъкна Зарков. И допълни: „Всичко е правено на крак. Това е една абсолютно безотговорна импровизация. Дълго време се чудех какво управляващите имат предвид под „чупене на държавата“, сега вече разбирам.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране