04.11.2020 | 12:59
БСП няма да участва в „агонията на парламента“
В залата за пореден не се регистрираха депутатите от БСП и ДПС

В агонията на парламента БСП няма да участва. Не разбираме тона и обвиненията към нас.“ Това каза заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин по време на брифинг в Народното събрание, след като пленарното заседание се провали поради липса на кворум. В залата за пореден не се регистрираха депутатите от БСП и ДПС.

„Това, което се случи днес, е още едно доказателство на това мнозинство, на управляващата партия, че не могат да гарантират нормалната работа на парламента и адекватното управление на страната. Това е наша позиция, която сме изразявали неведнъж. Парламентът е изчерпан. Не разбираме тона, който се държи към нас и обвиненията, които бяха отправени. Нашата позиция за неучастие в регистрацията не е нова. Ние сме последователни. Това е принципна позиция, която нямаме намерение да променим. Всъщност обвиненията, че БСП е безотговорна, са най-малкото неадекватни. Ние неведнъж предупреждавахме, че тази агония трябва да приключи“, каза още Вигенин.

Според него е лицемерно да се подава ръка от едната парламентарна група, а от другата да вървят обвинения и квалификации. „Всичко, което е свързано с пандемията и мерките – по тези въпроси сме били коректни от самото начало – още от пролетта, та и до днес. В дневния ред на Народното събрание тази седмица няма нищо свързано с решаване на проблемите, свързани с пандемията. За пореден път виждаме един груб лобизъм. Сякаш има едно усещане у мнозинството, че времето изтича и трябва всички лобистки закони да минат възможно най-бързо“, посочи социалистът.

На въпрос колко депутати са под карантина или с коронавирус, Вигенин отговори, че няма такава информация. „Тези, които са публично известни – ги знаете. Ние за разлика от управляващите коректно обявяваме и в социалните мрежи, и със съобщение на пресцентъра. Струва ни се, че фокусът на вниманието беше насочен към нашата парламентарна група именно заради нашия открит подход. Мисля, че е редно и честно към избирателите“, добави червеният депутат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране