29.11.2020 | 14:45
БСП поиска от Гешев проверка на Борисов за безводието
Левицата изпрати сигнал до главния прокурор по повод изнесените данни за предстояща водна криза от екоминистъра Емил Димитров

БСП сезира главния прокурор за изнесените в петък факти за бездействие, корупция, безстопанственост във водния сектор, обяви Корнелия Нинова във „Фейсбук“. Левицата иска Гешев да провери министри, областни управители, кметове, както и самия премиер Бойко Борисов за неупражнен контрол. За целта партията изпраща на държавното обвинение стенограма от заседанието в петък.

В петък екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро завихри буря в Народното събрание, като обвини колежките си от регионалното развитие и земеделието Петя Аврамова и Десислава Танева, както и кмета на Бургас Димитър Николов, че бездействат и спъват опитите му да предотврати водна криза по Черноморието.

От лятото Ревизоро предупреждава, че догодина Перник ще се повтори и в морските общини. В парламента Ревизоро драматично обяви, че от язовирите продължава да се краде, а колежките му безучастно наблюдават това. БСП и ДПС веднага използваха момента да поискат изслушване на Борисов в парламента. Вместо той да се яви пред депутатите обаче, екоминистърът се яви пред Борисов, където ревизира парламентарните си твърдения и обяви, че водна криза няма да има. Накрая всички замесени страни се разбраха пред вечния арбитър да се задействат и да не допускат режими на водата и догодина. Цялата драма приключи с уволнението на зам.-министъра Атанаска Николова и назначението на две нови заместнички на Димитров в МОСВ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране