06.04.2021 | 9:31
БСП ще подкрепи правителство на Слави Трифонов в коалиция с ДБ и Изправи се! Мутри вън!
След изборния погром социалистите са готови веднага да подкрепят Румен Радев за втори мандат

БСП би подкрепила правителство с мандата на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ в коалиция с „Изправи се! Мутри вън!“ и Демократична България. Това стана ясно от думите на социалиста Христо Проданов пред Нова тв.

„Всички партии заявяваха, че са „за” отстраняване на сегашното управление. Ако това все е още е така, може да се говори за подкрепа на правителство с мандата на „Има такъв народ“, заяви той.

Проданов потвърди намерението на столетницата да не подкрепя под никаква форма кабинет на ГЕРБ. „Ако се наложи, ще има нови избори“, допълни представителят на левицата.

Според него всички партии, с изключение на Демократична България и „Има такъв народ“, са губещи на този вот. „Никоя от партиите обаче не говори за оставки и политическа отговорност“, поясни той.

„Би било безотговорно лидерът на БСП Корнелия Нинова да подаде оставка в този момент. Причините са две – първо заради самата партия и второ заради държавата, защото предстои формирането на ново правителство. Г-жа Нинова беше избрана преди 5 месеца от 80% от социалистите в партията“, обясни Проданов.

Колкото до подкрепа на левицата за президента Румен Радев за нов президентски мандат, Проданов заяви следното: „Сега ще направим нашите процедури и ще обявим нашата подкрепа. Почти убеден съм, че 99% от хората в партията ще подкрепят президентската двойка, защото както харесват Нинова, така харесват и Радев“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране