20.01.2020 | 11:37
БСП внася днес четвъртия си вот на недоверие
Мотивите са над 30 страници, а конкретният повод са водната криза в Перник, нерегламентираното горене на отпадъци и проблемите с мръсния въздух

БСП внася днес в парламента вот на недоверие към правителството зарази провал в сферата на околната среда и водите. Това е четвъртият вот, който левицата внася от началото на мандата на третия кабинет „Борисов“.

Мотивите са над 30 страници, а конкретният повод са водната криза в Перник, нерегламентираното горене на отпадъци и проблемите с мръсния въздух.

От ДПС вече обявиха, че ще подкрепят вота. Депутатите от „Воля“ поискаха време за размисъл, но е много вероятно да спасят правителството, както го правят почти винаги. Независимите депутати, включително тези от „Атака“ не пожелаха да участват в разговорите с БСП за вота. Калкулацията сочи, че без „Воля“ и независимите депутати вотът няма да мине. Още миналата седмица от ДПС призоваха всички, които не са част от управляващата коалиция, да се държат като истинска опозиция и да гласуват против това правителство, което не вкарва в управленска криза. БСП също поискаха подкрепата на всички депутати извън ГЕРБ и ОП.

След като вотът бъде внесен разискванията по проекта за решение трябва да започнат не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението, а гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията. За да мине вотът на недоверие обаче, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители.

При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение по същата тема не може да бъде направено в следващите 6 месеца.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране