06.02.2021 | 14:25
Бунт в БСП – Смолян! Социалистите не искат Александър Симов за водач на депутатската листа
Ние какво сме като сме общински организации? Машина за избори? Ние какво сме за Областния съвет? Той чува ли ни, зачита ли ни?, пишат те

Има принципи, по които се подготвят изборите в БСП, заяви пред Радио Пловдив Дора Янкова, депутат от Смолян и член на Националния съвет на БСП. Тя посочи, че лично е подкрепена от девет общински организации.  Уставът позволява на председателя да прецени и заедно с Изпълнителното бюро да определят водач на дадена листа, въпреки че той не е получил номинации на местно ниво, обясни Янкова.

По думите й, основният въпрос, който поставят общинските организации на БСП в Смолянско е има ли диалог в партията и дали хората там се чуват.

Спорът не е персонален

Ако четете внимателно писмото, ще видите, че там не се казва нищо персонално спрямо нито една личност, коментира Янкова.

По думите й, едни разумни, солидни хора питат: „Ние какво сме като сме общински организации? Машина за избори? Ние какво сме за Областния съвет? Той чува ли ни, зачита ли ни? Ние какво сме за Националния съвет? Целият този партиен организъм функционира ли със себеуважение, с другарство? Дава ли това сила?

Като не получават нищо друго освен това, че имат една чиста и хубава идея и работят за тая идея, хората искат да бъдат чути, подчерта Янкова.

Големият въпрос е как функционира партията

В случая това писмо е един гняв, коментира Дора Янкова и изрази изненада от реакцията на смолянските социалисти. По думите й, те поставят много политически въпроси за това как функционира партията, но няма нищо персонално.

Има ли диалог в БСП, чуват ли се хората – ето за това става въпрос.

В това писмо се казват политически истини за доверието помежду ни и за това как трябва да се работи, заяви Янкова.

В Родопите да дойдат млади хора

Нека да направим листата от много млади хора, да ги подкрепим и да започнат да свикват с Родопите, заяви народната представителка. Тя обясни обаче, че в Смолян все още не е избран Областен съвет на партията, а само при легитимен такъв орган може да се подреди листата за кандидат депутати.

Янкова не е разочарована, че няма да води листата на социалистите в Смолянско. Тя определи себе си като партиен и успял човек. Най – много се гордея с доверието, което родопчани са ми давали и продължават да ми дават, каза Дора Янкова.

Александър Симов, депутат от БСП от Кърджали, член на Националния съвет на партията

Това е декларация на няколко организации и не я възприемам като декларация на целия Областен съвет.

И да – приемам това мнение, обяви пред Радио Пловдив депутатът Александър Симов.

Доказал съм се и мога да нося резултати

Аз не считам себе си като човек, който го прехвърлят от листа в листа, за да могат да му уредят топло място. Мисля си, че с изявите си, с действията си съм се доказал като човек, който може да носи резултати и най – важното – успява да бъде яростна опозиция на това безвремие, което задушава България.

Ще търся диалог, а не конфронтация

Тази позиция е повод за размисъл и предлагам на другарите да седнем и да говорим, за да видим дали имаме база за взаимодействие. Убеден съм, че имаме такава възможност.

Симов посочи, че е бил много по – непознат в Кърджали, откъдето сега е депутат.

Той не се счита за външен за Смолянския край, тъй като майка му е от село Хвойна, от Чепеларския край.

Ще убеждавам чрез работата си

Да, не съм живял в този край, хората вероятно не ме познават. Но смятам да ги убедя чрез работата си като водач на листата, подчерта Симов.

Аз нямам друг аргумент, който да поставя на масата, освен своята биография, освен своето име, освен своята работа като народен представител и своите изяви. Смятам, че те показват едно принципно лице на човек, който се опитва отчаяно да обедини хората, които искат промяна.

Предизвикателство, на което не мога да кажа не

Решението да стане водач на листата на БСП в Смолянско е взето след задълбочена дискусия и отчетени много параметри, обясни Александър Симов. Той го определи като предизвикателство, на което няма право да каже не.

По думите му, евентуална кампания в Кърджали би била за него много по – лесна, тъй като „по едно време там и кокошките ме познаваха“.

Не определям позицията, изразена в откритото писмо, като открито враждебна срещу мен. Приемам я за принципна декларация, но в нея са очертани достатъчно точки за диалог.

Убеден съм, че това, което ни обединява, е много по – голямо от това, което ни разделя, категоричен е Симов.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Njma da glasuvame za tozi muhlo .

  2. Хаха каза:

    Масона се е намърдал

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране