15.09.2020 | 23:41
Бюджетът на Кошлуковата БНТ за следващата година нараства с 28 млн. лева
Парите за БНР се увеличават с 10 млн. лв.

Единодушно с пет гласа „за“ членовете на Съвета за електронни медии одобриха проектобюджета на Българското национално радио за 2021 година. Бюджетът ще е малко над 57 милиона лева. Сумата е с близо 10 милиона повече в сравнение с бюджета на Общественото радио за 2020 година, съобщи БНР.

Основен акцент в проекта е залагане на 10-процентно увеличение на заплатите в Националното радио за догодина.

С три гласа „за“ членовете на медийния регулатор одобриха и проектобюджета на Българската национална телевизия за 2021 г. , управлявана от Емил Кошлуков, който е с около 28 милиона лева повече от сегашния.

„Моят коментар е еднакъв и за проектобюджета на БНТ, и на БНР. Докато се изчислява всичко на база час/програми, доникъде няма да я докараме. По-нелепо нещо в закон трудно може да се измисли. И докато това не се промени, винаги ще имаме проблеми. Аз ще подкрепя, разбира се, и БНТ, и БНР с нашето становище“, каза председателят на СЕМ Бетина Жотева.

Мониторинг на СЕМ за периода между 2 и 10 септември за осъществено наблюдение на радио и телевизионни програми показва, че БНР спазва изискването на закона за плурализъм на гледните точки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране