24.02.2019 | 0:01
Черно море удари и Лудогорец
Сензационно реферът Никола Попов отмени гол и не свири дузпа за шампионите

Черно море удари и шампиона Лудогорец, както стори преди това при домакинствата си на Левски и ЦСКА-Сф.
На „Тича“ „моряците“ се наложиха с минималното 1:0 в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Победният гол за „моряците“ падна във фаталната 13-а минута, а негов автор бе юношата на Левски Виктор Генев. Играчите на Лудогорец имаха снователни претенции за дузпа в 75-та минута, когато Якуб Швиерчок стреля, топката бе блокирана с ръка от Пламен Димов, но съдията Никола Попов си затрая. Черно море постигна втора домакинска победа от началото на втория дял, а Лудогорец не само няма победа от началото на 2019 година в Първа лига, но претърпя и първо поражение.
Илиан Илиев постигна победа над Лудогорец с трети различен отбор, след като преди това надигра „орлите“ начело на Верея и Локомотив Пловдив.
Първата спорна ситуация в мача бе още в самото начало. В 3-та минута Джоди Лукоки получи извеждащ пас, но бе маркирана засада, а останаха сериозни съмнения, че такава не съществуваше. Две минути по-късно Вандерсон центрира в наказателното поле на Черно море, където Драгош Григоре бе изпуснат и стреля с глава, но над гредата.
Черно море откри след центриране отдясно от фаул на Аристот Ндонгал,а топката на близкия стълб бе прехвърлена с глава от капитана Георги Илиев и от голлинията с глава Генев я прати в мрежата на Пламен Илиев. Ндонгала центрира в наказателното поле на Лудогореци  в 17-та минута, но Георги Илиев с глава прати топката право в ръцете на Пламен Илиев.
Мирослав Енчев влезе грубо в краката на Атон Недялков в 24-та минута и получи жълт картон.
Вратарят Иван Дюлгеров и Цветомир Панов допуснаха груба грешка в 25-та минута. Дюлгеров тръгна да посрещне топката. В същото време Панов с глава я изчисти право в краката на Марселиньо, който се опита да порази опразнената врата, но се получи рикошет и топката излезе в корнер.
Лудогорец изпусна много добра възможност да изравни резултата в 26-та минута. Марселиньо комбинира с Джоди Лукоки, който отправи много опасен удар, но над напречната греда в аут. Ндонгала отправи удар от дистанция в 33-та минута, но Пламен Илиев с чудесен рефлекс успя да спаси.
Георги Илиев центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец в 35-та минута, а Генев стреля с глава, но встрани от левия стълб.
Лудогорец пропусна нова възможност да изравни в 37-та минута. Кешеру много добре задържа топката в наказателното поле на Черно море, след което комбинира с Вандерсон, който стреля, но Иван Дюлгеров спаси.
Една от спорните ситуации през първото полувреме бе в 40-та минута, когато първо Марселиньо извърши нарушение срещу Мирослав Енчев, което не бе маркирано, а след това Пламен Димов фаулира доста бурно Вандерсон. В крайна сметка след реплика на Димо Бакалов от резервната скамейка, съдията Никола Попов показа жълт картон на играча на Лудогорец.
Футболистите на Лудогорец направиха много сериозен пропуск и в 73-та минута. Сисиньо комбинира с Кешерю. Нападателят намери с много добър пас Марселиньо в наказателното поле на Черно море, а той пусна добре към Якуб Швиерчок, който бе изпуснат от Панов и стреля, но неточно встрани от десния стълб на вратата на Дюлгеров.
В 75-та минута бе най-дискусионната ситуация в срещата. Якуб Швиерчок стреля, топката бе блокирана с ръка от Пламен Димов, но съдията Никола Попов не свири дузпа. Димов увеличи обема на тялото си с използването на своята ръка,. Секунди по-късно се наложи Иван Дюлгеров да се намесва решаващо и да спасява удар на Лукоки. Пред Якуб Швиерчок се откри добра възможност в 76-та минута, но полякът загуби равновесие при нанасянето на удара и топката излезе в аут.
Гол на Лудогорец много спорно не бе зачетен в 82-та минута. Сисиньо центрира в наказателното поле на Черно море, където Якуб Швиерчок стреля с глава и вкара топката във вратата на Иван Дюлгеров, но бе маркирано нарушение на полския футболист срещу стража на Черно море и съдията Никола Попов не зачете попадението. Решението на рефера бе много спорно, тъй като Дюлгеров закъсня със своята намеса.
Талантът Мартин Минчев отправи много опасен удар в 85-та минута от границата на наказателното поле на Лудогорец, но Пламен Илиев изби в корнер.
Лудогорец остава лидер с 53 т., пред ЦДСА-Сф 48 и Левски 45. Черно море се изкачи шести с 37 точки.
В следващия кръг Лудогорец посреща Ботев Враца в Разград, а Черно море гостува на Верея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране