26.01.2019 | 18:42
Дали Рафа Надал ще грабне своята 12-та титла от Ролан Гарос през 2019-та?
32-годишният испанец има цели 80 спечелени титли зад гърби си, като 17 от тях са малко по-специални

Малцина са професионалните тенис играчи, които могат да се мерят с Рафаел Надал от гледна точка на постигнати успехи в мъжкия тенис. Макар и при наличието на чичо бивш професионален футболист, Надал все пак се запалва по тениса от ранна възраст, за да може той да се превърне в един от най-великите тенисисти изобщо. 32-годишният испанец има цели 80 спечелени титли зад гърби си, като 17 от тях са малко по-специални.

Това са именно 17-те спечелените титли от серията Голям Шлем, като Рафа Надал е спечелил 11 от тях само от откритото първенство на Франция. Матадора, както е известен Надал, се добра до последната си титла от Ролан Гарос през 2018-та, когато надделя по един изключително категоричен начин над Доминик Тием от Австрия, побеждавайки го с 3:0 сета. Именно това бе и 11-тата му титла от откритото първенство на Франция, което отново е абсолютен рекорд.

За никой не е тайна, че на Рафа Надал действително му се отдава да играе на твърда настилка, точно каквато е и тази на Ролан Гарос. Интересно е да се отбележи, че това е напълно противоположно на настилката, на която е най-успешен Федерер, който е постигнал най-много от турнирите Голям Шлем на трева, в Уимбълдън. А самият Роджър Федерер вероятно е тенисиста, с който Надал най-много си е съперничил за върха при мъжкия тенис в последното десетилетие.

И тъй като двамата отново са ключови фактори в мъжкия тенис и през този сезон е съвсем логично да погледнем какви са коефициентите за победа на втория турнир от серията Голям Шлем за годината – Ролан Гарос. Бърз поглед към някои конкретни тенис залагания bet365 ни показва, че фаворит за спечелване на откритото първенство на Франция за 2019 е именно Рафаел Надал с коефициент от 1.90.

За справка, втори по коефициент е Новак Джокович с 4.00, докато швейцарския маестро Федерер е далеч назад, като неговия шанс е оценен на 34.00.  Това обаче не е изненада, тъй като Роджър Федерер наистина е много по-успешен на тревни настилки, докато матадора се чувства в свои води на клей и точно поради тази причина можем да очакваме той да щурмува титлата в Ролан Гарос и през настоящия сезон.

Освен от много обнабеждаващите коефициенти, Надал ще бъде подкрепян и от многобройните си фенове по цял свят, включително и тези в България. Всъщност, интересно е да отбележим, че при визитата на чичото и основен ментор на матадора, Тони Надал в София в началото на 2019-та година, дори се заговори, че на българска земяна може да бъде създаден филиал на тенис-академията на Рафа Надал.

Естествено, всички ние ще се надяваме това да стане факт, тъй като едно евентуално откриване на филиан на академията на Надал в България ще е огромно постижение за българската федерация по тенис. Но разрастването на тенис-академията на великя испански тенисист със сигурност е обвързано с голям брой средства. Много вероятно е и неговото представяне през 2019-та, особено на турнира Ролан Гарос да има голям тежест относно такива евентуални бъдещи проекти.

И все пак, изглежда ли ясен победителя от откритото първенство на Франция за 2019-та в лицето на Рафаел Надал? Макар и да е все още рано да кажем със сигурност, то испанеца определено изглежда, като основен фаворит за спечелването на своята трета поредна и общо 12-та титла от турнира, съдейки по предварителните коефициенти за Ролан Гарос.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране