21.09.2020 | 12:20
Дариткова: Протестът е предвождан от Румен Радев, той е негов говорител
Провокациите не спират и целят да изнервят обстановката, казва тя

ГЕРБ сме в абсолютното си право да отстояваме своите позиции и тези на нашите избиратели. Ние сме легитимно избрани на последните избори и съгласно законите и Конституцията на страната имаме право да упражняваме мандата до февруари месец. Има протест с разнопосочни искания, включително и за оставка на правителството и главния прокурор. Той е предвождан от Румен Радев, който се оказа най-високопоставеният говорител на протеста. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова на областно събрание в Смолян, на което присъстваха евродепутатите Асим Адемов и Андрей Новаков, областният координатор Николай Мелемов, депутатът д-р Красимир Събев, общински ръководители и кметове на ГЕРБ. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян.

,,Провокациите не спират и целят да изнервят обстановката, но коренно различна е ситуацията на жълтите павета и в другите населени места. Тук хората разсъждават рационално и разбират всички предизвикателства, като резултатите от коронакризата през зимните месеци. Социалните и икономическите последствия все още не са достигнали максималния си мащаб. Всичко това изисква държавата да си е на мястото и да реагира адекватно, да има Народно събрание, което да може да променя законите така, че да се адаптират към всички предизвикателства на кризата“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Тя коментира, че има известно неразбиране в резултат от спекулации по идеята за свикване на Велико народно събрание.

,,Този протест започна с искането за неговото свикване и когато го заявихме и казахме, че щом обществото е разделено, значи има нужда от нов обществен договор. Тогава протестиращите решиха, че не се налага свикване на ВНС и заявиха, че ГЕРБ с този ход иска да печели време. Това не е така“, подчерта д-р Дариткова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране