17.10.2020 | 23:06
Ден 101 на протеста: Без повече въстания,но се очакват изненади
Протестът бе отразен от „Би Би Си Уърлд“

Пореден 101-ви ден на недоволство в центъра на София. Исканията в 101-та протестна вечер остават същите – оставка на кабинета и на главния прокурор.  На площада тази вечер говори евродепутатът Клеър Дейли. Тя поздрави протестиращите на български език.

Клеър Дейли заяви, че българските граждани трябва да получат избори сега. По думите на евродепутата тя се чувства едновременно радостна, че е сред протестиращите граждани, но и тъжна и бясна, защото тези, които са на власт не искат да чуят исканията на протестиращите повече от 100 дни. Клеър Дейли смята, че управляващите в България злоупотребяват с власт и увери, че ще направи всичко, което е по силите й, за да помогне на българските граждани.

Дейли призова протестиращите да се пазят от външна намеса и от хора, които искат да се възползват от протеста.  По думите на евродепутата гласовете на протестиращите се чуват вече на места, където досега е било невъзможно да се чуят. Тя цитира думите на Махатма Ганди „Първо те игнорират, после ти се присмиват, след това се борят срещу теб, и накрая – побеждаваш“.

Организаторите от Отровното трио обявиха, че приключват с т.нар. велики народни въстания, но за сметка на това оттук нататък ще готвят изненади.

Около 21 ч. протестиращите се насочиха към Орлов мост и блокираха движението.

Междувременно 101-ят ден на протести в България беше отразен от „Би Би Си Уърлд“ с триминутен обзор. В материала беше подчертано, че хиляди българи излязоха по улиците на София за 100-ен пореден ден.

Би Би Си отбелязва, че протестиращите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов, на правителството и на главния прокурор на страната. Те са обвинявани в корупция и умишлено забавяне на разследването на предполагаеми връзки между държавни служители и местни олигарси.

България е най-бедният член на Европейския съюз с БВП на глава от населението малко над 9 хиляди долара, беше отбелязано в обзора на „Би Би Си Уърлд“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране