20.11.2020 | 12:18
Депутатите-учители от БСП стават доброволци в учебните заведения
Там, където има недостиг на кадри, социалистите ще се включат

Народните представители от БСП, които са учители по професии ще подпомагат колегите си в образователната система в условията на коронакриза. Там, където има недостиг на кадри, социалистите ще се включат, обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Наред със здравната, кризата в образованието е в не по-малка степен значима и следва да й се окаже помощ, категорични са депутатите-социалисти. Те вече са заявили своето желание в няколко Регионални управления по образованието.

Проблемът с образователната система е комплексен, коментираха те по време на вътрешен форум, където бе единодушно взето решението за доброволческата инициатива.

Дори и без ковид кризата над хиляда учителски места са останали незаети две седмици преди началото на новата учебна година, констатираха депутатите като отчетоха, че наред със здравната, кризата в образованието е в не по-малка степен значима и следва да й се окаже помощ незабавно с оглед на предотвратяване на огромните щети, които се очаква да настъпят.

Очаква се пенсионирането на 20 000 български учители в идните три години, констатираха от БСП. „Няма образователна система в света, която да преодолее това“, заяви по този повод от парламентарната трибуна депутатът от левицата Ирена Анастасова. Тя попита в Народното събрание: „Как се справя системата с тази ситуация?“.

„Бъдещето на страната е в класните стаи“, категорична бе Ирена Анастасова. „Средствата, които сега се инвестират, не могат да компенсират всичко, пропуснато назад в годините“, изрази съжаление депутатът от левицата.

След отхвърлянето от управляващата коалиция на редица предложения на БСП ден по-късно, сред които облекчения и придобивки за българското семейство и децата, и с ясната визия, че в кризата са нужни подкрепа и експертен капацитет, българските учители-депутати от БСП ще се присъединят към колегите си по училищата у нас, където кадрите са дефицит.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране